fredag 1. april 2011

Når øynene går i sikksakk bør man hvile...

The Blanket

Og er man sliten, da trenger man et teppe! Et veldig mykt og deilig teppe. Kanskje aller helst et man har strikket selv?

Jeg har strikket et teppe delvis basert på Pickles Sikk-Sakk teppe. Jeg hadde de ulike garnnøstene liggende, kjøpt for gavekortet jeg vant på Pickles i sin tid: 7 nøster i glade farger og 3,5 nøste med koksgrått Pickles Merino Extra Fine. Jeg oppdaget forøvrig at det koksgrå garnet var veldig mye tynnere og stivere enn de øvrige nøstene, såpass at jeg mistenker at det har vært en feil og at dét var grunnen til at garnet i sin tid var på salg... Men det er ikke noe å si på resultatet: Jeg er kjempefornøyd. Og mottakeren også: Når jeg strikket Nepal-teppet, ytret den vesle poden ønske om sitt eget teppe. Og slikt smelter et strikkemammas hjerte.

Ready for use
Klar til bruk og hengende over en stol
Det har tatt litt tid med dette teppet - jeg la opp maskene i februar, men det ble liggende helt til 12. mars. Siden da har jeg strikket noen runder hver dag og i ettermiddag ble jeg ferdig. Mønsteret er enkelt og det sitter etter et par runder, når det er tydelig hvor øking og felling skal være.

Up close - stripes in blue
Fargenes sammensetning (fargene var gitt: jeg brukte de jeg hadde) var gjenstand for nøye uttenking

Størrelsen er i mine øyne anseelig: FØR blokking er det 85 cm bredt og 140 cm langt. Hvorvidt det blir blokket eller ei er fortsatt i det blå.

Den nye eieren koser seg under teppet etter en lang dag i barnehagen
Essensielle fakta:
Oppskrift: Delvis basert på Pickles Sikk-sakk teppe
Mine endringer: Jeg la opp 193 masker og fordelte stripene slik at det skulle holde med garn (ved å veie nøstene etter å ha strikket en bred stripe, fant jeg ut hvor store de øvrige stripene kunne være). Forøvrig strikket jeg kastene vridd rett for å unngå de store hullene (som ikke er fine etter min mening).
Garn: Pickles Extra Fine Merino - 7 nøster med ulike farger og 3,5 nøster med koksgrått
Pinner: 6,5 mm rundpinne (80 cm) - selvsagt mine fine Symfonie Wood

Bonus: Garnlageret minket med hele 525 gram!!!

5 kommentarer:

 1. For et herlig teppe...fantastisk farge sammensetting:)

  Ha en fin helg
  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 2. Så flott teppe. Det kan man sove godt under, og jeg er sikker på at man får flotte drømmer. Hilsen Heidi

  SvarSlett
 3. Det var fint! Og du, hva er blokking? Du har nevnt det noen ganger, kanskje du kan skrive et innlegg om hvordan man gjør det? For oss strikkere som gjerne vil lære.

  SvarSlett
 4. Det ble kjempefint! Kan tro poden er glad i dette! :)

  SvarSlett

LinkWithin