tirsdag 19. april 2011

Påskegave til deg


Jeg har laget en liten påskehilsen til deg: Et pdf-ark med tegninger av påskeharer som du kan klippe ut. Du kan bruke figurene på flere måter - enten ved å klippe de ut og henge de på en snor som en liten girlander, feste en hempe og ha de som påskepynt på en gren, feste en liten støtte og ha de som stående pynt eller klippe de ut og lime de på et kort. Nesten uendelige muligheter, med andre ord. Påske er forøvrig månedens tema inne hos Foreldremanualen.
Slik ser arket med figurene ut - klikk på linken i avsnittet under for å komme til pdf-filen
Slik gjør du:
Skriv ut pdf-dokumentet på tykt papir/kartong (gjerne 300 gram om skriveren din klarer det) - klipp ut ved å klippe langs klippelinjen som er laget rundt tegningene, bruk en skarp saks.
En skikkelig påskegirlander
Dersom du skal bruke figurene til en girlander, kan du feste figurene på flere måter: Enten ved å lage du små hull på ønsket sted som du kan tre snoren igjennom, eller ved å lime/tape fast snoren på baksiden av figurene. Her har jeg limt fast figurene på et silkebånd, mens eggene er festet med sytråd til båndet, slik at de henger ned fra båndet. Du kan lage en lengre girlander ved å skrive ut flere ark (her har jeg to hengende harer).

Hengende påskehare...
Dersom du skal lage hengende påskepynt for å dekorere en gren (eller til å henge i vinduet), lager du bare et lite hull i figuren eller limer fast snoren/båndet på baksiden av figuren. Jeg har her limt fast et silkebånd på baksiden av figuren.

Dersom du ikke har noe å henge pynten i, kan du enkelt lage en stående variant
Vil du ha en stående figur, klipper du til et rektangel som du bretter slik at du kan feste det nederst, bak på figuren. Her ser du forøvrig hvordan påskeharen blir i sort/hvitt: Søt den også!

Påskekort!
Dersom du skal lage kort, vil jeg anbefale deg å bruke små limputer som gjør at motivet står litt ut fra selve kortet. Slike limputer får du hos din lokale hobbyforhandler. Kortene jeg har brukt her, er i størrelsen A6.

God påske!!

Copyright: Tegningene er ment til personlig bruk og kan ikke brukes, helt eller delvis, til salg.

7 kommentarer:

 1. Kjempestilige! Så flink du er! For ikke å snakke om snill som deler dette med oss andre i bloglandia :)

  SvarSlett
 2. Så stilig. Og så snill du er som deler!

  SvarSlett
 3. ÅÅhh! Kult =) Digger deg og tegningene dine. Tusen takk, og GOD PÅSKE!

  SvarSlett
 4. Så mye fin påskepynt du lager.
  Får satse på innevær utover påsken, hvis jeg skal få gjort alt dette :)

  SvarSlett
 5. Disse var supersøte, må nok sporenstraks hjem og pynte heimen! Har lest meg langt langt nedi bloggen din, artig lesning og masse kjekke tips. Lo litt her for meg selv da jeg leste om tørking i stekeovn av appelsiner.. absolutt en blogg jeg kommer til og lese videre i! God påske!

  SvarSlett
 6. Kjempesøt påskepynt! Så snilt av deg å dele! :)

  SvarSlett
 7. Kjempefine!!
  Så dette litt for seint, skal forsøke å huske det til neste år! ;-)

  SvarSlett

LinkWithin