onsdag 13. april 2011

Laks = Fast food


Theodor liker fisk. Jeg vil gå så langt som å si at han elsker det. Han vil ikke ha kjøtt (med unntak av pølser) og kan til nød spise stekt kyllingfilét. Faren er imidlertid ikke så veldig lysten på fisk (åh nei, er det fisk NÅ igjen).

Så vi spiser en god del fisk, mye av det retter som faren kan tolerere som f.eks saltet torsk, fiskeboller, stekte fiskekaker fra det lokale fiskemottaket/-forretningen Petters Sjømat eller annen stekt fisk. Under følger en sikker vinner her i heimen - så visst inget gourmetmåltid, men absolutt deilig!

Rask og nyyyydelig laksefilét:
  Urtesalt = Nydelig
 • Laksefilét (vi bruker ofte frossen siden det er enklest å få tak i)
 • Urtesalt for fisk fra Oliviers & Co - et lett dryss på begge sider av filéten før steking
 • Bulgur (evt vanlig ris)
 • Pesto tilsatt olivenolje (i stedet for saus)
 • Frosne grønnsaker (gjerne Rema's Bukettblanding - sukkererter er stas for små)
Sett på bulguren, den tar ca 17 minutter. Ha på urtesalt på begge sider av filétene og stek i stekepanne på begge sider, skru ned varmen og la filétene ligge under lokk i ca 10 min (ja, så lenge - jeg liker ikke rå fisk annet enn som Sushi). Helt til sist koker du opp vann og har oppi de frosne grønnsakene - disse skal kun ha et oppkok og så er de ferdige!
Bland ut pestoen med olivenolje og servér dette som saus - nyyyydelig på bulguren.
Dersom du vil ha en annen saus, er pesto blandet i lettrømme også kjempegodt. Og du: ICAs pesto (den som heter ICA Pesto av färsk basilika) er nydelig - bedre enn min hjemmelagede i hvertfall.

2 kommentarer:

 1. Denne skal testes ut! Fin blogg! Følger *smil*

  SvarSlett
 2. Konge! Fisketips mottas med stor takknemlighet;)
  Et annet hett laksetips er å ha pesto, sitronsaft og hakkede mandler på laksen før den stekes i ovnen. NYDELIG, og lekende lett!
  Takk for en gøy blogg!

  Lena

  SvarSlett

LinkWithin