mandag 18. april 2011

Den første luen


Om det ikke blir den aller første luen som denne (ufødte) babyen bruker, så blir det i hvertfall en av de første - det lille gullet er ventet i juni, så behovet for lue er vel ikke det største sånn med en gang. Mønsteret er like enkelt som det er genialt. Dessverre har jeg ingen babyhoder å vise den på, så jeg anbefaler deg å klikke deg inn på mønsteret på Ravelry for å se på de mange yndige småknottene som har fått denne fine luen der....
To knapper.....
Luen er strikket av en rest Du Store Alpakka BabySilk - ferdig lue med to knapper veier 26 gram - og er så myk, så myk. Knappen som matcher så utrolig fint i fargen er fra knappeglasset (en gave fra en eldre dame) - mens den lille pynteknappen med pinnsvin er kjøpt på Etsy.
Nærbilde av opplegget - som kalles Cable Cast On
Jeg la opp luen ved å bruke et opplegg som heter "Cable Cast On" som skal være veldig elastisk, jeg må imidlertid innrømme at jeg syns den gode gamle måten er like bra (og elastisk). Nuvel, man har forsøkt noe nytt - og det bør man jo, før man finner ut at det gamle er best.
Stroppen strikkes til slutt og får en snedig form
Luen strikkes på to pinner og får formen ved hjelp av kortrader - eller W&T (wrap and turn) som det heter på engelsk. Jeg er ikke helt fornøyd med maskene der det ble snudd, de ble veldig synlige med dette garnet - det beste er nok et melert tweedgarn.

Essensielle fakta:
Mønster: Gratismønsteret 'Aviatrix baby hat' (Ravelry-link) av Justine Turner
Garn: Du store Alpakkas Babysilk i fargen 315 (ser dessverre ut til å være utgått)
Pinner: 3,0 og 3,5 mm
Ny lærdom: Opplegget 'Cable cast on'

3 kommentarer:

  1. Kjempe fin lue;) var den enkel altså? Har enda ikke funnet en enkel lueoppskrift som også er fin!

    SvarSlett
  2. Silje; Luen er enkel når man først skjønner oppsettet i oppskriften (jeg lurte litt først, men måtte himle med øynene når jeg skjønte det).

    SvarSlett
  3. Så søt lue :o) Fin blogg du har. Jeg legger meg til som følger hos deg :o)

    SvarSlett

LinkWithin