fredag 29. april 2011

nå er den jaggu ferdig


Endelig. Ferdig. Med en genser til Theodor som jeg startet på 20. desember... Den har liksom måttet vike for alt annet jeg heller ville strikke, så lå den der - med en arm manglende. Jeg tok meg sammen og fikk gjort den ferdig: Akkurat i tide til å la den være en boblevest-genser (boblevesten er forøvrig kjøpt på Zara). For det trengs fortsatt her i nord - rundt 5 grader er ikke akkurat sommertemperatur.

Du får låne mobilen til mamma dersom du sitter stille...
Oppskriften er laget for Sisu garn, men siden jeg hadde Silja garn liggende brukte jeg heller det (javisst, garnlageret minker stadig). Silja er litt tykkere enn Sisu, så jeg strikket etter maskeantallet til størrelse 2 år og lengden til størrelse 4 år: Perfekt - eller nesten, jeg la nemlig til 2 cm på hver arm, siden jeg syntes disse så mistenkelig korte ut. Og godt var det: Den passer akkurat til min snart 3,5-åring. Mønsteret er forøvrig enkelt og man kommer raskt inn i det.

Annen type garn på halsen... det syns, men ikke sånn "fytte-rakkern-det-syns"
Selvfølgelig hadde jeg AKKURAT for lite garn til å strikke opp rundt halsen, så etter litt research fant jeg ut at Senjagarn skal være samme typen som Silja. Ett nøste ble kjøpt inn og halsen ble ferdig. Men jeg kan herved avkrefte at Silja og Senjagarn er det samme - Senjagarn er både tynnere og mykere, skulle strengt tatt ønske jeg hadde strikket hele genseren i Senjagarn. Nuvel, forskjellen ble ikke stor. Bra nok.

Essensielle fakta:
Oppskrift: 0901-18 Arangenser fra Sandnesgarns hefte 0901 Sisu
Garn: 5 nøster Silja og 1/5 nøste Senjagarn
Pinner: 2,5 mm og 3,0 mm Symfonie Wood (så klart)
Les mer om strikkeprosjektet her

Bonus: Garnlageret minket med 250 gram. Huhei!


Sitter klar på kofferten (overse fingermerkene på speildørene, er du snill)
Vi reiser forøvrig på storbyferie, Theodor og jeg, imorgen tidlig: Noen dager i Oslo blir herlig! Mor har funnet frem storkofferten, den trengs nemlig selv om det bare er noen dager. Ting har en tendens til å finne veien fra butikkhyllene og oppi kofferten. Merkelig.

5 kommentarer:

 1. Flott genser, og perfekt som boblevest-fyll! God ferie, og ja - jeg kjenner til koffertoppfyllingsskjebnen jeg også :)

  SvarSlett
 2. Veldig fin genser. Passer perfekt til en tøff kar. Håper dere snart får sommertemperaturer i nord. Her i Oslo er det DEILIG nå. Har begynt å spare fregner. Hehe. God helg fra Heidi

  SvarSlett
 3. Det var da en kjempefin genser på en søt gutt!
  Ha en fin lørdagskveld :)

  SvarSlett
 4. nydelig genser:), de flettene ser så vanskelige ut,
  har ikke prøvd meg på de enda;).
  Klem Hilde

  SvarSlett
 5. Så nydelig den ble! Likte godt luene p forrige innlegg og, oppskrifta så litt vrien ut for en nybegynner i engelske oppskrifter, men det er vel bare å hive seg uti det! Det meste kan vel søkes opp på "nettet" nå om dagen!

  SvarSlett

LinkWithin