torsdag 5. mai 2011

Resteprosjekt - resultat: Mer rester


Siden Theodor og jeg skulle til Oslo, trengte jeg et reiseprosjekt (reiseprosjekt = enkelt og lite) - så jeg bestemte meg for å strikke opp restenøstet etter flettegenseren til Theodor - du vet, det nøstet som jeg måtte kjøpe siden jeg gikk tom...
Valget falt på et par sokker til Theodor og siden det ante meg at det ville bli knapt med garn strikket jeg tåen og noen striper med mørkegrått - også dét et lite restenøste med Silja strømpegarn. Men det ble selvsagt for lite. Selvsagt. Jeg fikk strikket en og en halv sokk... Så da var det bare å kjøpe et nytt nøste. Og da var liksom resteprosjektet litt bortkastet: For nå sitter jeg igjen med enda mer enn før jeg startet.

Elastisk mønster - jeg snurpet ikke igjen tåen som foreslått i oppskiften, men felte av ved å strikke den sammen
Mønsteret er et gratismønster fra Garnstudio tilpasset sokkegarn (tynt garn) - en enkel og grei oppskrift som er kjempeelastisk: Dersom du er skikkelig økonomisk kan du derfor rekke opp tåen og strikke ny etterhvert som poden vokser.

Hælen..
Til hælen plukket jeg forøvrig opp masker på denne måten. Og så snurpet jeg ikke igjen de resterende maskene som foreslått, men snarere strikket de sammen ved hjelp av denne metoden som kalles 3 needle bind off. Her er trikset å få vrengt sokken og få pinnene på innsiden uten å miste noen masker (kjekt med små strømpepinner da).

Essensielle fakta
Oppskrift: fa-018-by - gratis strikkeoppskrift fra Garnstudio - størrelse 4 år
Garn: grått Senjagarn fra Gjestal, mørkegrått Siljagarn til striper og tå
Pinner: 2,5 mm Symfonie Wood

Ikke akkurat det mest spennende prosjektet, men du verden så praktisk. Sokker, og særlig slike som ikke er så tykke, er forbruksvare. Men ser man på prisen man må betale for et par hjemmestrikkede sokker på f.eks Epla, er det jammen meg fristende å kjøpe...

2 kommentarer:

  1. Det er restegarnsforbannelsen, det er som oftest mer igjen når du er ferdig enn da du startet!

    Og ja, det er mye underprising på Epla. Men når jeg allikevel har mye sokkegarn liggende, blir det nok rimeligere å ennå strikke dem selv, så lenge jeg holder meg til lagergarn.

    SvarSlett
  2. Hihi, restegarn ja. Det blir alltid en rest eller to igjen. Gjerne mer enn da man startet. Men er ikke dette det som driver oss videre da?

    Ha en fin helg!

    SvarSlett

LinkWithin