fredag 22. april 2011

En bitteliten og en knøttliten

Folk er produktive og det er flere som har fått eller venter smått. Så to nye Aviatrix-luer har sett dagens lys. Den turkise luen kan du lese om her. Den ene luen er til en alldeles nyfødt liten gutt og er bitteliten, mens den andre er til ei lita jente som truer med å komme før tiden... knøttliten, med andre ord.

Knapper fra farmors knappeskrin - to stykker slik at man kan justere stroppen
Den største luen (som er bitteliten) er strikket av en rest med nydelig sjokoladebrun alpakka - bløt og veldig lett (luen veier 17 gram). En ypperlig lue på denne tiden: Tynn, men samtidig varm - og ikke minst, snill mot sart babyhud.

En treknapp er også pynt - særlig når den er så vakker som denne
For å pynte opp litt på luen (og for å vise hvor foran på luen er) sydde jeg på en vakker treknapp jeg fant i farmors knappeskrin, sydd fast med en nydelig grønn tråd jeg fant i farmors brodérgarneske. Gjenbruk på sitt beste, knappen har nok sittet på en av farfars jakker en gang i tiden...

Turkis lue er strl nyfødt strikket i babysilk, midterste lue er strl 3 mnd strikket i tynn alpakka og øverste lue er strl nyfødt strikket i tynn merino = prematurstørrelse
Oppskriften har flere garntykkelser, men starter med en sportstykkelse (babysilk, PT sport, Silja etc har denne tykkelsen) - jeg strikket derfor etter størrelse 3 mnd og havnet på en fin-fin nyfødtstørrelse. Siden det er mye ribb er luen veldig elastisk. Jeg antar den holder noen måneder og det passer jo fint: Da er det forhåpentligvis varmt nok til kun en tynn bomullslue.... selv her i nord.

En babyborn er ca samme størrelsen som en prematurbaby født 8-6 uker før tiden...
Jeg har strikket den knøttlille luen til en liten jentebaby som truer med å komme mange uker før tiden. Skulle hun (vi krysser fingre) finne ut at det er bedre å vente, får den lille luen fortsette å tilhøre Theodors dukke... forøvrig en Baby Born. Eller enda bedre: Overbringer den til Nyfødt Intensiv ved Universitetssykehuset i Tromsø, der Theodor tilbragte sine første tre uker den gang han kom til verden, 7 uker for tidlig.
1,5 mininøster som vist her gikk med...
Luen er strikket med en ørliten rest etter Theodors Kjekkasgenser, tynn Pickles Baby merino i fargen Mokkabønne. Luen veier svimlende 15 gram (med knapp).
Som pynt har jeg brukt tre ørsmå knapper (egentlig ment for scrapbooking), samt klippet to små blader av filt.

Essensielle fakta (begge luer):
Mønster: Gratismønsteret 'Aviatrix baby hat' (Ravelry-link)
Garn prematurlue: Pickles Baby Merino i fargen Mokkabønne (strikket etter strl nyfødt)
Garn nyfødtlue: Indiecita Alpaca Fleece i nydelig sjokoladebrun (strikket etter strl 3 mnd)
Pinner: 2,5 mm og 3 mm Symfonie wood


6 kommentarer:

 1. Veldig søte luer!
  Holder på å strikke luer og sokker til UNN, så kanskje jeg må prøve dette mønstret også :)

  SvarSlett
 2. så nydelige! Jeg har så lyst å prøve meg på en slik, men har ikke prøvd meg på engelske strikeoppskrifter enda... Er de et vanskelig første-engelsk-prosjekt?

  SvarSlett
 3. så herlige luer! og så dekorativt med knapper som pynt! Takk for inspirasjon og link ;)

  SvarSlett
 4. Happy mamma: Dette er ikke en vanskelig oppskrift, når man først har skjønt oppbyggingen av oppskriften. Det som virker vanskelig blir lekende lett når man søker på tingene på nett - da får man instruksjonsvideoer og forklaringer! Lykke til!!!

  SvarSlett
 5. Heisann, Jeg lurer på om du har strikket den knøttlille mindre enn den minste str i oppskriften? Hvor mange masker har du i så tilfelle lagt opp?

  SvarSlett
 6. Ups, nå ser jeg at du har skrevet det nederst i innlegget! :)

  SvarSlett

LinkWithin