tirsdag 12. april 2011

Oppussing av soverom - del fire: Ferdig!

Buddafiguren ble kjøpt i Thailand for fem år siden og har passet på meg siden...
Endelig er soverommet ferdig, det har tatt lang tid å få lagt opp strøm og ikke minst: Få båret ut kommoden som skulle monteres fra uthuset og inn - mange meter med snø måtte forseres og det har ikke fristet. Men det er nå en saga blott: Soverommet er ferdig!

Bildet over sengen er laget av den talentfulle Jon Bøe Paulsen - jeg har flere bilder av ham, men dette er favoritten
Veggene er som nevnt i de tidligere innleggene (klikk for å se hhv del 1, del 2 og del 3) malt i med Jotuns Lady 10 med fargekoden S4005-R20B - en farge som forøvrig er veldig lik Jotuns farge Lys Aubergine. Jeg trives med fargen, den er veldig beroligende; en fordel på et soverom.

Sengen med selvlaget sengegavl - bildet over sengen er laget av kunstneren Jon Bøe Paulsen
Gulvet er hvittet eikeparkett kjøpt for fire år siden på Coop Obs!, jeg mener å huske at det kostet kr 179/kvm. Gardinene har jeg egenhendig sydd - dersom du legger merke til høydeforskjell så er dette faktisk ikke gardinene som er ujevne, men snarere gulvet.... Sengegavlen har jeg laget selv (se fremgangsmåte her) og trukket med samme stoff som gardinene. Jeg har litt stoff igjen og jeg vurderer å lage et lite sengeteppe - selv om jeg vet at det er fånyttes å tro at man kommer til å re opp hver dag...

Nøytral takplafond funnet hos Skeidar for kun kr 159
Vegglampene ved sengen er kjøpt på Bohus og jeg slet lenge med å finne en taklampe som passet til. Jeg endte faktisk opp med taklampen EVA fra Skeidar til kun kr 159: Jeg fant ut at jeg heller kunne skifte den ut når jeg fant Lampen med stor 'L'. Siden det er så lavt under taket kunne jeg ikke velge en takkrone el.l. (så for meg prismer i alle himmelretninger når man rister dyna).

Inn mot vinduet skimtes en integrert BILLY bokhylle
Garderobeskapene er fra IKEAs PAX-serie, med 'Birkeland' dører med frostet glass: De har samme profil som døren og passet fint inn i rommet. Snekkerene har fóret ned fra taket og lagt taklisten rundt for å få et mer integrert uttrykk samt for å unngå støvansamling på toppen. Innerst mot vinduet har jeg en Billy bokhylle med 40 cm bredde, siden det ikke var plass til dype garderobeskap der pga vindu/gardiner. I hyllen har jeg kurver med skjerf og andre nødvendigheter som ikke trenger ligge i skap eller kommode. Kommoden er forøvrig 'Hemnes' fra IKEA, der jeg har skiftet ut knottene til de samme som er på skapdørene: 'Antik', også de fra IKEA.

Det aller beste med å pusse opp soverommet? Å få sove i egen seng igjen.....

4 kommentarer:

 1. Lekker budda! Er så glad i min budda som jeg kjøpte i Tibet for snart 3 år siden.

  SvarSlett
 2. Lekkert soverom! Så deilig å bli ferdig også! :)

  SvarSlett
 3. Tar av mæ hatten førr dæ,Jannike! :o)
  Klæm fra Vibeke

  SvarSlett
 4. Det ble utrolig fint :D

  SvarSlett

LinkWithin