onsdag 19. mai 2010

Flotte ting - og ting som ikke svarte helt til forventingene. Del 6

Jeg fortsetter min følgetong og kommer her med del seks (se også del en, del to, del tre, del fire og del fem).

Gode kjøp

Vårt IKEA 365+ servise, som ble kjøpt for over ti år siden - like fint i dag, både design- og kvalitetsmessig. Kjekt at det er så enkelt i stilen, noe som gjør at det fint lar seg kombinere med andre ting. 
Vårt Stockholm vitrineskap fra IKEA - vi bruker det som barskap. Det er IKKE mange pene barskap på markedet og vi trenger det: Han har nemlig en tendens til å kjøpe (dyr) cognac når vi er ute og reiser. Og den må stå et sted. Jeg solgte hans Beito-hjørneskap (furu-helvete) når jeg flyttet inn og siden har jeg vært på utkikk. Dette fikk vi vel for ett år siden og jeg blir like glad hver gang jeg ser det. Vakkert og stilrent. IKEAs Stockholm-serie er et funn!

PS! I forgrunnen anes vår oljekamin - ikke den vakreste, men den fungerer fin-fint... Den var blank brun og off-white tidligere, men vi kjøpte ovnsmaling (matt antrasitt) og vips hadde den fått et nytt utseende og kunne fungere litt til. Hittil har den fungert "litt til" i fem år. Den har gitter på toppen, dette spraylakkerte vi med samme type maling.

Ikke fullt så godt kjøp

Vakre små snapsglass fra Rörstrand, designet av Åsa Lindström. Jeg syns de er utrolig stilige - men brukt, det blir de ikke... Prisen er egentlig hinsides den også: Ca 350 kr per stykk, noe av grunnen er at innsiden er belagt med ren platina. Men jeg har fortsatt lyst på to til (egentlig to av alle motivene - det finnes åtte). Merkelig hvordan menneskehjernen (min) fungerer.

3 kommentarer:

 1. Er virkelig IKEA-serviset like fint to år etter? Det hadde jeg ikke trodd! Jeg planlegger egentlig å kjøre til Haparanda for å gjøre IKEA utrygg (?) og da skjønner jeg at jeg kanskje bør sette noe mer på handlelista mi...

  SvarSlett
 2. Det er like fint etter 10 år - helt sant! Fantastisk kvalitet og stilig design :-D. Ikea har billigere serviser er 365+, men med tanke på hvordan kvaliteten er det et røverkjøp. Så sørg for god bagasjeplass og sett kursen mot Haparanda! (Skal forøvrig selv dit i sommer)

  SvarSlett
 3. Ja, det skulle stå ti, ikke to! :)
  Jeg tenkte at en henger, evt en varebil skulle få være med på turen til Haparanda! :)

  SvarSlett

LinkWithin