onsdag 26. mai 2010

En gretten liten fyr har sett dagens lys


Jeg holder på med en jakke til Theodor, men det er så kjedelig at jeg trengte litt pausestrikk: Da dukket denne lille karen opp - adskillig mer gretten enn oppskriften tilsier. Jeg kaller ham Smellycat, etter Phoebe's nydelige sang med samme navn (du vet, Phoebe fra Friends...).

Harde fakta

Garnet er rester fra den ribbestrikkede buksen jeg strikket tidligere i måneden: Mor Aase superwash - et bittelite restenøste av hver farge.
Strikket på pinne 4,0 mm - burde antakelig ha strikket det på mindre pinner for litt av fyllet synes. Øynene er fra Stoff og Stil og anbefales i utgangspunktet ikke til barn under 3 år da det er en viss sjans for at de klarer å pirke de løs (selv om det er sikkerhetsfeste på de). Jeg lagde en hale til Smellycat, en i-cord med 6 masker, dette er ikke i oppskriften men man må jo gjøre litt endringer på en oppskrift? Munnen er brodert, selv om jeg antar at det ikke akkurat kvalifiserer til å bli kalt brodering - jeg er elendig på det. Men man skjønner da tegninga....


Jeg synes den ble en artig skapning - mønsteret heter Kate, er designet av Jess Hutchinson og er publisert i Knitty's vinterutgave 2005. Klikk her for å komme til mønsteret. Mønsteret var enkelt og jeg brukte to kvelder på vidunderet. Det blir nok flere varianter - men først må jeg strikke litt mer på denne hersens jakka......

PS! Har du ikke vært innom Knitty før? Fantastisk "blad" på internett som kommer ut ca fire ganger i året (spring, summer, fall, winter). Her finner du gratis oppskrifter og masse strikkestoff. Ta deg en tur - det er vel verdt det!

3 kommentarer:

 1. SÅ KUL! I like:-) Ønsker deg en fin torsdag!

  SvarSlett
 2. Kjekt med bamsar, og spes dei heimelaga. :)

  Du har fått ein award av meg... :)

  SvarSlett
 3. Kul fyr! Og herlig navn. Husker godt den sangen ;)

  SvarSlett

LinkWithin