søndag 8. august 2010

Tromsø-tur takket være Facebook

Utsikt fra hurtigbåtkaia i Harstad - kl 07:20 lørdag morgen
Facebook er en kjekk ting - jeg kom i kontakt med ei gammel klassevenninne (vi gikk på barneskolen sammen i Oslo) som også hadde flyttet nordover, nærmere bestemt Tromsø. Og så fant vi altså ut at vi skulle treffes. Som sagt så gjort. Jeg satt meg på hurtigbåten og tok turen til byen litt lenger nord.


Ny matboks til Theodor
Etter tre timer var jeg fremme i fine Tromsø, der jeg vandret gatelangs innom den ene butikken etter den andre. Mye fint havnet i sekken (ja, man er fornuftig og har sekk) - noe til mor og noe til Theodor. Bl.a matboks fra Blafre kjøpt på barnebutikken Lilletrollet, samt skråbånd til mor kjøpt på sybutikken Nye Arctic i Storgata. Etter en lunsj på Kaffebønna, ble det tid til ytterligere butikksnusing (bl.a. i en garnbutikk..jøss-har'u-sett): Blant annet kjøpte jeg tre fantastiske kort på Åhlens, laget av norske Darling Clementine. Kortene er fra serien The Claudettes som du ser på bildet her (jeg kjøpte ikke det med elefant, og det angrer jeg selvsagt på nå). Planen er å finne rammer til de og ha enten a) på rommet til Theodor eller b) i gangen...

Darling Clementine's fantastiske The Claudettes-serie
På kvelden spiste vi det som betegnes som en bedre middag på sushi-restauranten . Fantastisk!!! Jeg elsker sushi og Harstad har ingen sushirestaurant, så dette var virkelig julaften for min del. Vel hjemme ble det skravling ut i de små nattetimer... slik det skal være. Med mimring og en nokså overrasket konstatering at jeg husker navn på langt de fleste jeg gikk på barneskolen sammen med. Spør meg dog ikke om navn til de jeg gikk på videregående og høyskole sammen med...

Utsikt fra Storsteinen
Og i dag morges (nuvel, det ble i ettermiddag for jeg våknet jammen ikke før kl 12:30) tok vi taubanen opp til Storsteinen i strålende solskinn. Fantastisk utsikt over byen der Theodor ble født nyttårsaften 2007 når han hadde så alt for dårlig tid.
Og så: Hurtigbåten hjem igjen og en liten, trøtt fyr som ventet på mamma ute på trappa.

En vellykket tur!

6 kommentarer:

 1. Høres ut som en fantastisk tur! :) Og så Tromsø da... Var jeg ikke Tromsøfan fra før ble jeg det iallefall etter tre måneder på UNN med fabelaktige folk!

  Klem

  SvarSlett
 2. Enig med du - selv om vi var heldige og slapp unna med bare tre uker... Tromsø har en helt spesiell plass i mitt hjerte (og fantastiske Eva, selvfølgelig).
  Klem på deg

  SvarSlett
 3. Å, Tromsø!

  Den hurtigrutereisa har jeg tatt maaange ganger under min studietid i Tromsø da jeg skulle hjem til harstad på helgebesøk.

  Har ikke vært i Tromsø på et par år nå. Fikk veldig lyst på en tur igjen :-)

  SvarSlett
 4. For en deilig tur!! Kjekt med litt alene tid og shopping!

  SvarSlett
 5. Så gøy at du vil være med på give away´en min!

  Hørtes ut som en deilig tur til Tromsø. Vi har nettopp vært på vår årlige ferie i Harstad:-)

  SvarSlett
 6. Tromsø er en deilig by! Flyttet derfra for to år siden, men savner byen ennå... Husmorferie der høres fantastisk ut! Å kunne rusle gjennom butikkene uten en som står på utsiden og maser... Herlig!

  SvarSlett

LinkWithin