mandag 30. august 2010

Barnehagestart og merking av klær

Merkelapper fåes med og uten motiv - avhengig av mengden tekst
Theodor har begynt i ny barnehage og nye størrelser tas i bruk - merking er dermed på sin plass.

De forrige merkelappene var fra Markmaster og jeg kan ikke si jeg er så veldig fornøyd - mange av de har falt av under vask, dette gjelder spesielt på ullundertøy der jeg ikke har hatt strykejernet på mer enn to. Det står at det skal feste godt ved denne temperaturen, men jeg syns så visst ikke at det gjør det.. Aller best fester det på plaggenes vaskeanvisningslapper, særlig de som er litt syntetisk - da smelter navnelappen litt inn i stoffet.
Klistrelappene til merking av ting (matbokser etc), som jeg kjøpte samtidig (pakketilbud) har derimot vært bra - de har tålt oppvaskmaskin og hard bruk. Jeg har også merket noen sko med disse lappene, fungerer fint i skaftet på gummistøvler - men jeg fant ut at det ikke fungerer noe særlig å ha det på sålen i skoen: Trykket forsvinner etter kort tid.

Denne gangen har jeg bestilt fra Askeladden, hovedsaklig fordi jeg så reklame fra de i barnehagen. Sålangt er jeg fornøyd med de: Men så har ikke ullsesongen startet enda, så det gjenstår å se om lappene henger på etter gjentatte runder i vaskemaskinen.
Vevde merkelapper festet med Taggit - til bl.a strikkeplagg
Til strikkeplagg av den grovere sorten har jeg kjøpt Taggit merkelapper fra Sabo, der navnebåndet er vevd. Dette navnebåndet festes med små pins kalt Taggit. Det fungerer bra - og disse kan brukes igjen og igjen. Du kan bruke det på alt slags tøy, men festepinsene lager hull så jeg har ikke hatt lyst til å bruke det til å merke tøy på den måten som er vist på bildet. Men på strikketøy er det flott!

Og dersom noen der ute har forslag til merking av sokker, tas det imot med takk. Jeg har brukt tipset med å feste de vertikalt, slik at det blir mest mulig ribb i sokken - men de faller av etter en stund, de også. Jeg har brodert initialene hans på ullsokker (tykke ulvang-sokker og tynne janussokker), men det tar jo sin tid...

Tekstiltusjer og tekstilpenner: Jeg har kjøpt tekstilmerketusj på Søstrene Grene (anbefales ikke) som jeg har merket endel sokker og på merkelappene på klær - den gikk fort av i vask. Tekstilpenn fra Prym har fungert ok på de eksisterende merkelappene på klær, det går fort når man kan skrive på navnet i stedet for å måtte finne frem strykejernet!

Har du noen gode tips til merking av klær, og da særlig sko, mottas disse med stor takk.

6 kommentarer:

 1. Hei Jannike. I dag har jeg akkurat samme mål for øye som deg - merking av klær. Guud hvor kjedelig, men det gjør ihvertfall de ansatte i barnehagen hoppende glad :).

  Litt erfaringsutveksling:
  Jeg har brukt navnelappene fra Askeladden og er veldig fornøyd - også på ull og ullundertøytøy. Vi brukerstort sett bare ull om vinteren så trøyene har blitt vasket mye uten at navnelappene faller av.

  På sokkene har jeg begynt med å feste navnelapper oppå vrista - der er det flatt og lite ruglete, men har man snaisne sokker blir ikke sokken fullt så kul lengre.. Navnelapper festet på denne måten har ikke falt av.

  Jepp, tilbake til strykinga..

  Hilsen Grønnebakkan

  SvarSlett
 2. Heia!

  Jeg har stryke og klistrelapper fra Askeladden. Ingen har foreløpig falt av verken i vaskemaskinen eller tørketrommelen! Jeg har også lapper med taggit fra sabo og de fungerer fint. Jeg liker aller best å merke med tekstiltusjen som jeg har kjøpt på panduro (tror jeg). Hjemmestrikkede ullsokker (lester) har jeg merket med sabo-bånd lagt dobbel og en taggit. Ulvangsokker o.l har jeg strøket lapper i. Vanlige bomullssokker som vi har brukt i "sommer" merket jeg med tekstiltusj. Jeg passet på å kjøpe sokker med plass til å skrive øverst på sokken - lindex har flotte der det tilogmed er trygt "NAME:" på. :) Sko har jeg merket med klistrelapp på skotunga evt med tekstiltusj på samme sted.

  SvarSlett
 3. Hei
  Et evigvarende problem dette med meriking av klær. Jeg broderer navnene i nakken, enten for hånd eller på maskin. På votter, luer, strikkejakker osv. bruker jeg kjedesting. Tar laaaaaaaang tid, men navner blir der for evig, uansett antall vask. Skoene har jeg enda ikke funnet den geniale løsningen på......

  SvarSlett
 4. Hei.
  I skoene er det som regel en lapp med str og sånt på, pleier skrive navnet der med sprittusj eller tekstilpenn.

  SvarSlett
 5. Jeg har også bare god erfaring med Askeladdens lapper, de har ikke løsnet (bortsett fra et par ganger der jeg festet klistrelapper på dårlig underlag). Har brukt dem på ullklær og sokker også.

  SvarSlett
 6. Prøv tøjstempel :) Synes det fungerer fint. Lettvint er det også. www.babadut.dk

  SvarSlett

LinkWithin