onsdag 25. august 2010

Bestefartrøye til en liten tøffing

Fornøyd i ny genser
Jeg er endelig ferdig med bestefartrøyen til Theodor - jeg har brukt nesten to uker på å strikke den. Mønsteret er fra Strikk til Nøstebarn - en klassiker og et must have for enhver småbarnsmor. Mønsteret er godt skrevet og jeg elsker modellen: Enkel og tidløs. Men som ellers er Nøstebarn-modellene små i størrelsene. Jeg strikket størrelse 4 år, og den er bare litt romslig for min nokså normale 2,5-åring.

I mønsteret er genseren ensfarget, mens jeg har strikket den i striper, så for å få knappestolpene ensfarget strikket jeg de for seg. Og det gikk litt i kluss for meg når jeg skulle strikke striper og felle til raglan når stripene består av tre rader hver: Jeg måtte derfor felle både på rett- og vrangsiden - ikke like lett viste det seg. Men det gikk på et vis.

Garnet er Indiecita kjøpt hos 123knit.com - jeg er ikke helt fornøyd med det: Synes det er veldig hårete og at det delte seg lett når jeg strikket. Men mykt, dét er det. Og fargene er riktig så fine: 302 brun og 231 turkis. Strikket på pinne 2,5 mm og 3 mm.
Den øverste knappen med pingvin er fra etsy-butikken Aimoobaroo, mens de to nederste (brun perlemor) er fra Stoff & Stil.

10 kommentarer:

 1. Genseren ble kjempefin!!
  Har handlet inn garn til å lage stripete til mine små og, godt tips det med stolpene:)

  SvarSlett
 2. kjempefin både genser og tøffing! :) Har gått p samme feil med rullegenser som jeg driver med nå. Treradersstriper bør man unngå, skulle tro jeg hadde lært det... Men tydeligvis ikke. Har vurdert å strikke denne genseren også, så glad for å høre at du er fornøyd med den! :)

  SvarSlett
 3. Den var jo kjempefin :) Likte fargene veldig godt! Skjønn gutt også :)

  SvarSlett
 4. Ah, jeg har gått på samme feilen! Strikket femraderstriper - aldi mer. Fra nå av blir det kun partall i stripene :-)
  Kjekt å høre hvordan størrelsene i Nøstebarn-boka er. Strikker selv mye fram den, men har ikke barn selv.
  Genseren ble veldig fin!

  SvarSlett
 5. Kjempefin genser på en søt gutt! :) Utrolig fine farger.

  SvarSlett
 6. Kjempe flott genser, gøy med striper!!!

  SvarSlett
 7. Fin genser på en fin gutt! Holder på med ett prosjekt fra den boka selv, og er helt enig med deg, den er uunværlig for alle som har barnehagebarn de strikker til! Så gode oppskrifter! Nei, nå har jeg sløva på sofaen siden ungene ble lagt, nå skal jeg jammen ta fram strikketøyet! God kveld :)

  SvarSlett
 8. For en perle! Helt fantastisk! Har sett på den mange ganger i boken, men ikke riktig kommet i gang. Har du strikket lapper på albuene også? Det er jo bare så sött!

  SvarSlett
 9. kjempefin genser!! Nøstebarnboka er min absolutte favoritt!! :)

  SvarSlett
 10. Flott genser i herlig fargekombinasjon!
  Ha en fin helg :)

  SvarSlett

LinkWithin