lørdag 14. august 2010

Strikket interiør

For en som liker både interiør og strikking er det mye å glede seg over for tiden. For det er kult med strikkerier i heimen. Fortsatt, må man vel si - for de velkjente puffene har jo funnets en god stund nå.

Strikkede puffer kan man lage selv - disse kan du imidlertid kjøpe. Fra Ferm Living
Man kan lage puffer selv - du finner oppskrift både her hos Pickles og her hos Garnstudio. Jeg ville nok anbefale et garn med litt nylon i, siden puffen da vil tåle en støyt. Eller man kan kjøpe en fra bl.a. Ferm Living, som nok blir billigere enn å strikke en selv. Men så er det med gleden å ha laget noe selv da... om man har tid.
Strikkede vaser fra Ferm Living
Kjedelige glassvaser (eller hvorfor ikke hermetikkbokser) kan bli riktig så fine ved å strikke et hylster og tre rundt. Dette bør være en smal sak å lage selv - enten man velger å strikke den, eller sy en av en gammel genser. Eller man kan kjøpe en fiks ferdig fra Ferm Living..

Strikk lampeskjermen selv - du finner fremgansmåte hos Canadian Living
Kjempelekker HEKLET skjerm - kjøp billig rislampe på IKEA og gjør den til et statement. Fra Pickles
Lampeskjermer kan du også strikke - eller hekle - selv. Det finnes mange varianter der ute på vår venn internetten, her har du et knippe gratisoppskrifter: Enkel, sylindrisk lampeskjerm hos Canadian Living (se bilde). Klassisk, enkel lampeskjerm kan du lage ved å følge denne oppskriften fra enhver strikkers bibel; Knitty. Stilig, konisk heklet lampeskjerm finner du her hos Pickles - eller hva med denne utrolig lekre taklampen, også den fra Pickles.

Lampen strikker skjermen selv! Lampen heter Sleeping Beauty og er designet av Nadine Sterk
Skulle du mot formodning ikke ville strikke den selv, finnes det faktisk en lampe som strikker lampeskjermen selv! Lampen heter Sleeping Beauty og er designet av designeleven Nadine Sterk.

Fantastisk, rund pute - ICOSA-  du kan strikke selv - mønster av Eric Lancaster/Shibui.
Puter kan man strikke i alle varianter - det finnes et utrolig stort utvalg. Dersom du er medlem av Ravelry (og det er du vel? - gratis medlemsskap til en fantastisk verden for strikkere og heklere) kan du gjøre et søk på "pillow" og bli overveldet av resultatet.
MITT morshjerte hadde i hvertfall smeltet dersom jeg fikk et slikt.. Fra Jujube and Lolo
Her er et knippe jeg har godt kunne tenkt meg selv: Øverst på listen troner Icosa - en rund pute designet av Eric Lancaster for Shibui (se bilde). Du kan også, i sann Ed Hardy-ånd (se bilde over), strikke et hjerte tatovert med 'mom' og komplett med englevinger - gratis oppskrift finner du her. En adskillig enklere variant, men duverdensåfin, finner du her hos Garnstudio (som har flere gratisoppskrifter på puter) - perlestrikk i tykt garn.

Andrea Williamson strikker bl.a gjøkur
Man kan til og med strikke klokker... Britiske Andrea Williamson strikker de nydeligste ting, deriblant gjøkur. Muligens for den mer viderekomne?

Og for å ha det sagt: Det kan bli FOR mye også.....

Janet Morton's strikkede installasjon fra Knit 2 Together-utstillingen for noen år siden - et helt rom fyllt med typiske forstadsmøbler på 1950-tallet.

4 kommentarer:

 1. Takk for såååå mange flotte tips og idear!!

  Og så må eg sei det at eg har fått flytte bloggtreffet te helga ittepå. Kanskje du kan komma då? Håpe, håpe... :o)

  SvarSlett
 2. Så mye flott! Kjempegøy....
  Ta en titt innpå min blogg. Ligger en hilsen til deg der.. ;)

  SvarSlett
 3. Du verden så mye rart man kan strikke!!! Artig innlegg =)

  SvarSlett
 4. Helt utrolig hva man kan lage av et par pinner og garn! hehe mye inspirasjon her=) Ha en fin søndag!

  SvarSlett

LinkWithin