søndag 29. august 2010

Overkommelige ting du kan lage selv

Man ser så mye fint i bloglandia, og kreativiteten til enkelte kan ta pusten fra deg. Jeg har kommet over noen prosjekter som er overkommelige - som ikke krever all verdens ressurser og som etter min mening er knusbedårende. Ting man kan lage og kanskje gi bort i julepresang - for det er tross alt ikke så lenge til jul...

Hos fantastiske One Stitch Two Stitch finner du fremgangsmåten for å lage knappeglass
Av alle glassene man får til overs - de av oss som ikke er supermenneskelige og lager alt fra bunnen av - kan man lage svært søte små glass til oppbevaring av knapper (eller trådsneller, binders, fargestifter etc). Fremgangsmåten (tutorial som det heter på engelsk) finner du her.

Liten, enkel babyquilt - også denne fra One Stitch Two Stitch
Og når du likevel har funnet frem stoff, så kan du kanskje sette i gang med å lage dette enkle, men akk så søte babyteppet. Enkelt forklart for en stakkar som ikke er så vel bevandret i quilt'ing. Forklaring går over to innlegg: Her og her. For å være ekstra miljøvennlig kan du jo lage teppet av gamle, kasserte skjorter og klær: Pappas gamle dresskjorter burde egne seg.

Nålepute eller pynt - bestem selv. Etter artikkel fra Better Homes & Gardens
Av familiens gamle ullgensere kan du lage disse søte nåleputene (eller bare pynt - jeg ser for meg at disse ville gjøre suksess i et hvert lekekjøkken) - alle har vi vel noen gamle ullgensere som har fått flekker som gjør at de ikke lenger brukes. Tov de i maskinen! Og av dorull- og tørkepapirkjernene lager du foten til "muffinsen". Nydelig. Fremgangsmåten finner du her.

Filtmonster til å bli i godt humør av - laget av Nina fra ninana.com
Jeg elsker monstre... og hvem ville vel ikke elske å få en slik? Sydd av filt, som jo er ganske enkelt å sy i, med applikerte øyne og hjerte. Fremgangsmåte finner du her.

Til tegnesakene - fra the long thread
Hold orden på tegnesakene - dette synes jeg er en kjempefin gaveidé: Kjøp blokk og blyanter, og et slikt futteral! Fremgangsmåte finner du her.

Små konglealver - fra Martha Stewarts rikholdige nettside
I lys av innledningen der jeg, muligens litt slemt, påpeker at det tross alt ikke er lenge til jul - må jeg jo ta med litt julepynt man kan lage selv. Disse små nissealvene laget av kongler er utrolig søte.. Fremgangsmåte finner du her. Martha Stewart sine nettsider har et utrolig stort utvalg av forskjellige gjør-det-selv ting. Så det er bare å klikke og se til øyet blir stort og vått.

Andre gode idéer finner du hos Mönsterarkivet - her samles mange gratis fremgangsmåter til ting du kan lage selv (hekling, strikking.. det meste).

Ha en kreativ søndag!

5 kommentarer:

 1. Så mye fint! Masse flotte farger :)

  SvarSlett
 2. Åh, så mye fint det var her da!
  Nå MÅ jeg skaffe meg symaskin kjenner jeg! ;) Har sååååå lyst til å sy...

  Takk for tips om kasserollesett. Det er bestilt og betalt og jeg gleeeeeeeder meg! hihi

  Mange klemmer

  SvarSlett
 3. For en herlig samling av kreative ideer!!!
  Legger meg til som følger jeg =)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. 1000 takk for så mange flotte tips og linker til DIYs!!!

  Blei satt VELDIG stor pris på her :o)

  SvarSlett
 5. Hei, er en jente på 13år som klør i finrene etter å lage nye kreative ting hver dag! denne siden virker utrolig spennende!:D

  SvarSlett

LinkWithin