fredag 27. august 2010

Blodpris

Jeg har betalt blodpris for denne koppen... Jeg har nemlig gitt blod idag, og som gave valgte jeg - som vanlig - en Mumi-kopp. Den femte i rekken - i tillegg til to mumi-skåler.
Fra før av har jeg disse
Jeg har gitt blod i flere år nå, etter å ha hatt et familiemedlem som trengte blodoverføringer ukentlig i forbindelse med kreft. Du kan velge mellom mange, flotte gaver etter hver tapping, men de er på langt nær like fine som vissheten om at du er med på å hjelpe noen som virkelig trenger det...

Jeg har litt sprøyteskrekk, men det er jo bare det stikket som er ekkelt - så jeg knuger mitt mumi-krus og kniper igjen øynene. Og så stikker de. Og så gjør det jo ikke vondt, sånn egentlig. Og så tapper de 400 ml blod og vips: Ferdig - det hele tar en halvtime fra du kommer til du går. Og mange arbeidsgivere gir fri i arbeidstiden for å gi blod.

Dersom du også kunne tenke deg å gi blod, kan du lese mer om det her: GiBlod!

6 kommentarer:

 1. Hei Du hjelper noen som virkelig trenger det. Du hjelper oss. Det du gjør betyr alt for meg...Min lille gutt på 3 år har blodkreft (leukemi) og har hatt blodoverføring mange ganger og vi vet at han trenger flere. Uten sånne som deg hadde han ikke levd. Tusen takk for at DU redder oss:)og tusen takk for at du tar opp dette slik at flere får øynene opp for hvor viktig det er å gi blod:)
  Klem:)

  SvarSlett
 2. Skulle gjerne, men ble avvist den gangen jeg møtte opp, firdi jeg har bodd i Asia de tre første årene av livet mitt, selv om det er over tretti år siden. (Men er jo glad for at de har strenge regler, selv om akkurat den er litt mystisk)

  SvarSlett
 3. Kjære Ragnhild
  Jeg fikk helt klump i halsen av å lese kommentaren din. Jeg håper din lille gutt blir frisk og jeg håper at du og familien har godt mot: Det er et godt helsevesen her i Norge.
  Jeg krysser fingre for dere, og neste gang skal jeg ikke knuge mumikoppen når de stikker, men snarere tanken på at det er nettopp din lille gutt som hjelpes.
  Stor klem
  PS! Merete: Det viktigste er jo at man har meldt seg!!!! Og som du sier, det er jo godt at de er strenge... selv om det føles litt unødvendig noen ganger.

  SvarSlett
 4. Så fint av deg å gi blod!
  Da jeg ble gravid med min første for 25 år siden, fikk jeg vite at jeg har en sjelden blodtype (AB Rh +). Jeg skulle gjerne delt det med andre, men bor desverre for langt unna blodbank. Måtte hatt fri en hel dag fra jobb...
  Ha en fortsatt fin helg :)

  SvarSlett
 5. Jeg blir så glad når jeg ser at noen reklamerer for blodgivning. Jeg jobber selv i blodbanken i Narvik, og vet hvor dyrebar de dråpene er! Tusen takk for hjelpen :)

  SvarSlett
 6. Jeg skal gi blod for første gang på mandag. Jeg jobber selv på en avdeling som som bruker mye blod og det skulle bare mangle om vi ikke skal stille opp og gi noe som er så viktig for andre.

  Ragnhild, jeg fikk tårer i øynene av kommentaren din. Håper det går bra med den lille gutten din og at han blir frisk.

  SvarSlett

LinkWithin