tirsdag 1. juni 2010

Kan man bedre ha det? Kake, muffins og strikkekveld


Grendehuset hadde sin månedlige strikkekveld på mandag og denne gangen var det min tur til å lage kake. En kollega av meg skrøt veldig av kaken som jeg nå har prøvd meg på: Den var like nydelig som hun hadde sagt. 
Dobbel marengsbunn med hakkede mandler, med sjokoladekrem imellom og krem med friske bær på toppen. Kaken forsvant og lovordene var mange.

Et lite tips - etter å ha laget kaken er det ikke lurt å sette fatet på skrå i kjøleskapet (ulempe med side-by-side kjøleskap er at de er smale, så man må sette større ting på skrå) -> da sklir nemlig kremen av. Gjett hva jeg gjorde?!?!? Joda.. fikk heldigvis reddet det meste.


I tillegg til kaken laget jeg blåbærmuffins (se oppskrift her) - de er virkelig gode, spesielt fordi de får en hard skorpe pga dermerra-sukkeret på toppen. Jeg fikk med nød og neppe reddet to som ble med meg på nattevakt.

Strikkekvelden var vellykket - som vanlig kan man vel snart si; dette er femte gangen den arrangeres - skulle du noengang være i nærheten er du hjertlig velkommen. Man trenger ikke være fra vår koselige, lille bygd for å være med!

Dessverre måtte jeg på jobb, så kvelden ble brått slutt da jeg måtte hive meg i bilen og hesblesende storme inn på jobb på slaget 22:00.

2 kommentarer:

  1. jepp, da har jeg prøvd muffinsene på to stykk barn og en mann. Servert sammen med blåbærsmoothie etter at de hadde jobbet i hagen i regn i halvannen time - slo veldig godt an! Blir nok litt mer numsing utover kvelden ja :D

    SvarSlett
  2. Så bra!! Theodor og jeg bakte en ny runde med muffins idag - stor stas. Både det å lage og det å spise. 8 stykker fant veien inn i fryseren - resten ble spist som dessert.

    SvarSlett

LinkWithin