søndag 6. juni 2010

Med klut og kost og såpevann

Tre kjøkkenkluter på like mange dager

Ingenting er bedre enn hjemmestrikkede kluter - og man får nok også automatisk medlemsskap i den ekslusive "husmoremne"-klubben. Jajaja. Jeg er nå medlem. Hurra.

Jeg kom over et nytt garn hos Tornerose; Coats Puppets Lyric. Et tykt bomullsgarn i friske farger til den nette sum av kr 19,50. Og siden jeg er medlem av Harstad Husflidlag så fikk jeg ytterligere 10% rabatt, slik at prisen havnet på usle 17,55. Hurra. For å prøve garnet kjøpte jeg to nøster med limegrønt garn som selvfølgelig ble testet med én gang: Jeg strikket dermed en klut, så en til...

Etter min mening den beste kjøkkenkluten - strikket etter mønster fra Monai

Den første kluten ble strikket jeg etter Monai's mønster (klikk her) på pinne 4,0 mm. Ett nøste gikk med til kluten. Dette er etter min mening ett av de aller beste mønstrene på kluter....

Vaffelmønstret oppvaskklut

Den andre kluten heter Waffle Stitch Washcloth fra bloggen Knit with KT (klikk her for mønster), som jeg har endret litt på: Strikket på pinne 4,5 mm. La opp 50 m. Fint mønster og struktur - men jeg holder en knapp på Monai sin klut, lell. Ett nøste gikk med.

Ballband dishcloth - eller hullbragdklut (nesten) om du vil

Og så gikk jeg tom for Puppets Lyric, så da kjøpte jeg to nøster med Mor Aase bomullsgarn på Rema til den nette pris av kr 14/nøstet og satte gang med en ny klut jeg hadde lurt litt på. Dette garnet er mye tynnere enn Puppets Lyric og føles stivere, men gjør ikke så mye når det skal brukes til kluter. (For å rettferdiggjøre fargevalget kan jeg si at det ble kjøpt etter jobb... litt sliten og tydeligvis ikke helt på nett).
Mønsteret er funnet på Ravelry og heter Ballband Dishcloth, der jeg valgte å bruke denne versjonen du finner her. Jeg gjorde om litt på dette mønsteret også:
Jeg strikket det på 4,0 mm pinne og la opp 55 m. Jeg tok heller ikke av de løse maskene i mønsteret som om de skulle strikkes vrangt, men snarere som om de skulle strikkes rett - dette for at tråden skulle tvinne seg. Fornøyd med dét. Og kluten har allerede vært i bruk og får så absolutt karakteren godkjent. Syns det tok litt tid å strikke den bare, to kvelder brukte jeg.

Nå gjenstår det bare å se hvordan de ulike garnene oppfører seg etter vask. Tilbakemelding kommer. Og flere kluter - for jeg har kjøpt seks nye nøster i gilde farger av Puppets Lyric. Og jeg har funnet et annet mønster jeg har skikkelig forventninger til. Men først må jeg nok lage noen flere Monai-kluter...

Ha en gullende ren søndag!

7 kommentarer:

 1. Takk for tips om oppskrift på strikket klut:-) Jeg har til nå heklet mine kluter, men tror jeg skal prøve å strikke neste gang:-)

  SvarSlett
 2. Du må tro jeg ble mobba på jobb fordi jeg strikka på kjøkkenkluter i kaffepausene.. men de er jo fantastiske i bruk! Har en plan om å ha det som feriestrikketøy - kjekt å slippe å tenke så mye når en skal passe barn og prate med slekta samtidig!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Nå fikk jeg lyst til å prøve den øverste kluten. Kan du anbefale flere forskjellige garn?
  Tusen takk for inspirerende blogg.

  SvarSlett
 4. A-ha! Det var på TORNEROSE jeg også kjøpte dette garner! He he, jeg husket feil navn på butikken. Veldig godt garn, og de har utrolig flotte farger :-) Og ja, disse klutene er verdens beste.

  SvarSlett
 5. Utrolig kule kluter, da!

  SvarSlett
 6. Takk for fine kommentarer. Siri: Jeg har ikke prøvd andre garn enn Puppets Lyric og Mor Aase bomull, men ser at mange bruker TUVA fra Europris (dette er ikke 100% bomull) og at Petunia blir brukt endel. Jeg er faktisk mest fornøyd, etter litt testing, med Mor Aase bomull da det ble tynt og godt og vaske med. :-)

  SvarSlett
 7. Så fine kopptua du har laget.Så gøy at du liket enkle kopptuer godt.Det er iallefall yndlings klutene mine.

  SvarSlett

LinkWithin