søndag 20. juni 2010

Dukkeseng i ny draktTheodor har vist stor interesse for å lalle (legge til å sove på nordnorsk) bamser og dukke - jeg la derfor ut på Facebook en forespørsel om noen hadde en liten treseng og låne bort. Og snille Vibeke kom på døra med en alldeles nydelig liten seng som vi skulle få låne. Senga var litt sliten og trengte et strøk maling - og Vibeke ga meg frie tøyler, snill som hun er.

Senga før oppussing - og under, med ny beboer

Jeg satte med én gang i gang med å pusse ned senga, vaske den med kraftig salmiakkvann før jeg ga den to strøk med Jotun Interiør maling i fargen S0540-B10G, glans 40. Speilene på sengegjerdet ble malt med hvitt. Når malingen tørket lagde jeg litt decopage med noen alldeles nydelige servietter jeg en gang kjøpte på Kremmerhuset. Theodor var aktiv part av store deler av prosessen og sengen har blitt prøveligget både av ham og av dukka underveis.

Ferdig malt og ferdig med decopage på speilene

En seng må jo selvfølgelig ha sengetøy - og fortrinnsvis matchende!! Jeg hadde en tynn dyne kjøpt på IKEA for kr 25 (!) liggende, og den ble klippet opp til passende pute og dyne-størrelse. Trekket ble sydd av Tilda-stoff kjøpt på salg på Panduro, ponpon-båndet hadde jeg liggende fra et flyttesalg på en lokal hobbybutikk og yo-yo'ene ble laget av stoff fra Panduro og med yo-yo-mal kjøpt på Husfliden, under forrige helgs ekskursjon. Yoyoene ble pyntet med knapper fra farmors gamle knappeeske. Madrassen ble laget av et fleeceteppe jeg hadde liggende, jeg brettet det sammen og klippet til i størrelsen: Perfekt!
Med andre ord så det ble det gjort et fint innhugg i mitt alt for store hobbylager.

Med nytt sengetøy - klart for dukker, monstre og lekebiler, kort sagt det meste som kan lalles

Jeg elsker resultatet, selv om det på sengetøyet fikk litt trådvaser hist og pist - og jeg håper at Vibeke er enig. Hvis ikke har jeg sagt at jeg skal fjerne all maling før tilbakelevering når Theodor har fått nok av lalling. Jeg håper det blir en liten stund til. Eventuelt må jeg få meg ei lita jente jeg kan lage slikt til.....

11 kommentarer:

 1. Senga bei kjempe fin! Du e så flink!! :o)
  Kjempe artig at den bi brukt istede førr å ligge lagra på et mørkt loft.
  Vibeke

  SvarSlett
 2. Så fin sengen ble:-) Og utrolig flott sengetøy!

  SvarSlett
 3. Denne Vibeke er ihvertfall enig i at resultatet ble utrolig kult! :)

  SvarSlett
 4. Åååå så fint! Så morsomt prosjekt! Jeg har min mormors! gamle dukkeseng stående, den har vært innom sandblåsing og fått ny maling, men så kom jeg ikke lenger.. Må bare komme i gang. Tror nok jag lager yo-yo-er også, det var jo bare så fint! Gøy å bli inspirert!

  SvarSlett
 5. Slik en nydelig vugge!
  Du er jammen flink =)

  Nå blei jeg inspirert til å få mamma til å rote på låven etter min furuvugge som jeg fikk, laget av min avdøde bestefar, da jeg var pitteliten jente! Kanskje jeg må hente den hjem til Bergen i sommer =)

  SvarSlett
 6. Så fin dukkesengen ble! Flink du er! Lurer på om jeg har en gammel dukkeseng jeg kan friske opp litt... ;) Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 7. OIoioi, så lekker!
  For ei flott seng =) Så lurt med Decoupage, det hadde jeg aldri kommet på..ble skikkelig friskt og fint.

  SvarSlett
 8. Oi, det va ei nydelige dukkeseng!! Herlig farge, nydelig sengetøy og flott decoupage. Fantastisk inspirerande! Og ein finfin liten gutt oppi der :-)

  SvarSlett

LinkWithin