søndag 11. april 2010

Tåler tidens tann

Jeg har arvet denne Rosti-bollen etter mormor, hun døde for 34 år siden - så den er nok MINST 40 år gammel. Laget av melamin og den ser like fin ut den dag i dag. Det er den velkjente Margrethe-bollen, som selges fortsatt. Jeg elsker fargen - lys mintgrønn. Bollen er designet i 1950 av den danske dronning Margrethes onkel, Sigvard Bernadotte, og er oppkalt etter henne.

Tenk om alt som ble laget holdt like god kvalitet. Jeg funderer ofte på dette - at man kjøper ting som ikke holder mål bare fordi det er billig. Lønner det seg i lengden? Både pengemessig og ikke minst miljømessig. Jeg har det i bakhodet når jeg en sjelden gang kjøpe noe nytt - jeg forsøker å la være å kjøpe ting jeg ikke trenger. Det er ikke alltid så lett - noe skap og skuffer bærer preg av... Men tanken er der i hvertfall.

4 kommentarer:

 1. Du har gode poeng... Men jeg får jo mye mere for pengene der og da hvis jeg kjøper billigtingene =P

  Forøvrig: det er tanken som teller =)

  SvarSlett
 2. Ja, der og da får man jo mer. Men det hjelper jo ikke når man bytter det ut etter noen år fordi det ikke hadde rett design eller ikke holdt mål. Men det er jo ikke så lett å tenke sånn når lommeboka ikke alltid er enig med prislappen :-D

  SvarSlett
 3. Jeg har ønska meg en sånn bolle i ca 10 år, kanskje på tide å kjøpe en? Så har jeg den vel resten av livet?? (o:

  SvarSlett
 4. For deg: Det er 50% på Margrethe-boller på Christiania glassmagasin nå :-D (i hvertfall her i byen).

  SvarSlett

LinkWithin