fredag 16. april 2010

Liten rillestrikket jakke

Jeg har en venninne som skal bli mamma til en liten gutt 11. mai, og den nye verdensborgeren må selvfølgelig få noe strikket fra nord (han også). Valget falt på mønsteret "Jakke i mini duett", mønster nr 9 i SandnesGarn's Tema 21 0-1 år - Det første året.

Jakken er størrelse 0-3 mnd og er strikket i Mor Aase baby på pinne 3 mm, jeg brukte bare litt over et nøste av hver farge.

Jeg er forbauset over hvor godt Mor Aase-garnet var å strikke med, synes det egner seg fint til ytterplagg og mellomplagg men ville nok ikke brukt det på noe som skal inn mot myk babyhud: Synes det virker litt stivt. Men som sagt: Positivt overrasket! Og prisen er det jo ingenting å si på: 14 kr/nøstet, hvilket tilsier at jakken kostet rundt 30-35 kr. Pluss en hel masse jobb, så klart.

Jeg brukte 5 kvelder med ganske konsentrert strikking på jakken, så du bruker litt tid, men mønsteret er enkelt og bare man husker hvor man skal snu for å få til effekten går alt bra. Tro om du klarer å se hvor jeg IKKE klarte dette... oppdaget det etter 10 cm og var ikke i humør til å rekke opp så mye, så jeg fant ut det får gå på kontoen for sjarm. Du ser det på det øverste bildet til høyre (om du ikke allerede la merke til det). Forøvrig heklet jeg en rad med stavmasker rundt halsen - aldri gjort før, men det gikk fint (*stolt*). Så nå må jeg bare avgjøre om jeg skal ha et lysegrått silkebånd i halsen, eller om jeg skal strikke en i-cord snor. Jeg heller mot det siste....

Forøvrig kan jeg anbefale SandnesGarns Tema 21 - masse fine oppskrifter! Her kan man slippe unna med ett hefte til alle babygavene..

Nå skal jeg straks sette i gang med ei lita lue til jakken, samt noen votter. Særlig mer trenger han vel ikke av utetøy: Han blir jo født 11. mai på østlandet... burde være varmt da?!

PS! Garnstudio har en gratisoppskrift på en liknende jakke.

6 kommentarer:

 1. Så nydelig jakke! Du er kjempeflink! :)

  Hvordan har du fått til den koselige greina og de blomstrene mellom hvert innlegg?

  God helg!

  KLEM

  SvarSlett
 2. Hei Victoria
  Jeg fant den på bloggen http://myblogmakeover.blogspot.com - der står fremgangsmåte også. Det eneste som er dumt med den er at jeg nå ikke har ordentlig skille mellom tingene på sidemenyen.
  :-)

  SvarSlett
 3. Så flink du er. Nydelig jakke. Nesten så jeg får lyst å lære meg å strikke...men tror jeg holder meg til sying..

  SvarSlett
 4. Så utrolig fin! Gammel modell som gjör seg like fint nå. Synd bare at sandnes har en strikkefasthet som jeg ikke fikser, strikker alt for löst uansett hvor tynne pinner jeg velger...

  SvarSlett
 5. Tusen takk for link og kommentar. Fin blogg du har. Flink å strikke er du også. Ha en GLAD helg!

  SvarSlett
 6. Kjempefint! Bestemoren min strikka den jakken, lue og buksa til gutten min i gave :)
  Det hvite hentesettet med sparkebukse har jeg også, det er det nydeligste jeg vet om! :)
  Holder meg til mindre prosjekt selv.. lyst til å prøve meg på mykeste myke jakken til jenta i magen, men har foreløpig ikke nok mot til å prøve engang ;p

  SvarSlett

LinkWithin