søndag 4. april 2010

Endelig hjemme

Da har vi endelig kommet hjem - landet for bare noen timer siden og har fått satt på to maskiner med klær og jeg har fått ryddet mesteparten på plass. Vi har hatt det fantastisk - så fantastisk at de planlagte blogginnleggene ble glemt bort og i stedet ble tiden brukt på sol, sommer og familie. Jeg håper dere tilgir meg og at jeg ikke er glemt i bloggland.

Det ble faktisk til at jeg fikk strikket litt også - langt mindre enn planlagt, men det ble tid til en liten solhatt til min lille niese samt to par Saartje's bootees. Jeg har anonymisert veslemor da jeg glemte å spørre om det var ok å legge ut bildet på nett. Som du ser passer både hatt og sko til buksen hennes: Dette var en bukse Theodor hadde da han var på samme størrelsen og jeg hadde både rødt og oransje garn liggende i garnlageret; Drops Safran. Garnlageret ble imidlertid ikke så veldig mye mindre: Det gikk med litt i overkant av et halvt nøste av hver til alle tre tingene...

Solhatten er inspirert av Bernat's ruffle hat, men med egne modifikasjoner og annet garn og dermed også en helt annen pinnestørrelse (3,0 mm i stedet for 4,0 mm). Det gikk med i underkant av et halvt nøste av hver farge og den ble deilig og lett. Mønsteret finner du forøvrig på nettsiden deres, du må bli medlem men medlemsskap er gratis og du finner en del fine ting der.

Saartje's bootees (se nettsiden til Saartje de Bruijn her) har jeg planlagt å strikke lenge og endelig fikk jeg gjort det. Mønsteret er enkelt og de er utrolig søte. Det ble to par da jeg ikke fikk til størrelsen på første forsøk, begge er strikket med Drops Safran i orange og rødt: Det første paret ble strikket med pinne 2,5 mm og da ble den største størrelsen trolig nærmere strl 4 mnd, mens det andre paret ble strikket med pinne 3,0 mm (størrelse nærmere 6 mnd, men noe små). Begge parene fikk knapper fra hotellets gratis symappe - ikke de lekreste med andre ord, men jeg ble da ferdig!!

Jeg har forøvrig ikke glemt løftet om give away i anledning 10.000 besøkende - jeg kommer tilbake til det iløpet av kun kort tid!!!

4 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake! Høres ut som en fantastisk ferie masse fint vær! Fine ting du har strikket også!!!

  SvarSlett
 2. Flotte farger på noen veldig søte sko. Har strikket noen av de jeg også. :)

  SvarSlett
 3. Vi var også i Thailand for et par måneder siden - flott land!
  Så kule tøfler - digger fargene!

  SvarSlett

LinkWithin