tirsdag 13. april 2010

Med nål og tråd holder den litt til

Bodyer med trykknapper utsettes for røff behandling i barnehagen - fullt forståelig at ikke "tantene" forsiktig åpner hver knapp! Den ene ullbodyen til Theodor begynner å bli tynnslitt (etter at faren har vasket den på vanlig program, med vanlig vaskemiddel noen ganger) og den kom hjem med hull og opprevet kanting.
Trist å måtte kaste den bare pga det hullet, tenkte jeg. Så da var det bare å finne frem tynn sytråd og stoppe det. Og vips så kan bodyen brukes ut sesongen :-)

Fremgangsmåte: Når du stopper, vever du ditt eget stoff med tråden. Tråkle en runde rundt hullet og trekk til så det krymper litt. Så begynner du: Først vertikalt, opp og ned, med ganske tett mellomrom slik at det dekker over hele hullet. Når alt er dekket, syr du horisontalt, på tvers, men da vever du tråden inn i trådene fra i stad: Over den første tråden, under den andre, over den tredje osv.

2 kommentarer:

  1. Takk! Jeg har aldri stoppet, men det kan umulig være så vanskelig...tusen takk for fremgangsmåte =) Det ble jo riktig så pent!

    SvarSlett

LinkWithin