søndag 18. april 2010

Små luer til små skatter

Helgen har stått i strikkingens tegn - og da med sterk vekt på strikking til nye verdensborgere som allerede har kommet og som skal komme:

Jeg har strikket en liten lue som hører til jakken jeg ble ferdig med torsdag kveld, luen ble strikket på noen timer (nuvel, muligens fire om du absolutt må vite det) fredag ettermiddag og skal sendes til samme mottaker som jakken: Nå gjenstår det små sokker/sko og votter.
Så fikk jeg melding fra ei venninne om at vesle Lykke som var forventet i slutten av måneden,
hadde bestemt seg for å entre verden hun også, så da strikket jeg enda en lue på lørdag: Denne gangen i striper, med en strikket blomst i rosa Mor Aase baby som pynt (strikket på pinne 2,0 mm, oppskrift på blomsten fant jeg her). Skulle Lykke få en liten bror en gang, er det bare å fjerne blomsten..... Jeg er forøvrig kjempefornøyd med utseendet på blomsten - vurderte lenge om jeg skulle strikke små grønne blader også, men gikk bort i fra det: Det enkle er ofte det beste.

Begge er strikket i Mor Aase baby garn, i fargene hvitt og grått, på 3 mm pinner. Det gikk ikke med rare greiene av garn, under et halvt nøste hvitt garn og bare noen lengder med grått garn til den hovedsaklig hvite og et knapt halvnøste av hver til den stripete. Mønsteret til luene er også de hentet fra SandnesGarns Tema 21 Det første året. Snorene (i-cord) ble strikket på pinne 2,0 mm - det vil si: Jeg har ikke rukket å strikke i-cord til lua tiltenkt han vesle som kommer 11. mai.

Forøvrig hørte jeg på Susanne Sundførs nydelige sang The Brothel på repeat mens jeg strikket den ene lua - vakkert. Og nå er det små votter i samme stil som er på pinnene.... for så å bli erstattet av små sko senere i kveld, vil jeg tro.

4 kommentarer:

  1. Så utrolig flott det ble med den blomsten! :)

    SvarSlett
  2. Flotte luer! Likte spesielt godt den med blomsten!

    SvarSlett
  3. Så fine modeller! og så sitter de så bra på. Blomsten ble prikken over i-en!

    SvarSlett

LinkWithin