fredag 23. april 2010

Piknikmat av restemat


Av rester fra både pølsemiddag (eller pøsle som Theodor sier) og spaghettimiddag (kun kjøttsausen) har jeg laget piknikmat: Fylte horn. Ideelt å fryse ned, skal du på tur tar du bare en pose med deg.

Du står helt fritt til fyll: Jeg fylte hornene med litt kjøttsaus, noen pølsebiter, litt revet ost og til slutt litt krydder: Krydder kan være hva du selv vil, pizzakrydder, vanlig pepper, salt... Selv kan jeg sterkt anbefale O&COs pasta- og salatkrydder med salt og urter - nydelig også til kylling og pizza.

Du kan nok bruke enhver oppskrift på horn, selv har jeg brukt denne:


Fylte horn (24 stk)
 • 50 g margarin
 • 5 dl melk
 • 50 g gjær
 • 1 ts salt
 • 1 ss farin
 • 12 dl hvetemel
Smelt margarinen i en kjele, tilsett melken og varm opp 37 grader (fingervarmt). Smuldre gjæren i en bollen og rør den ut i litt av væsken: Tilsett resten av ingrediensene og arbeid alt til en smidig deig. La heve i ca 1/2 time.

Elt deigen lett på bord drysset med mel. Del deigen i 4, kjevle hver del ut til en runding. Skjær rundingen i 6 deler (som en kake). Legg på fyll og rull trekantene sammen til horn. Legg de på papirkledde plater og la de heve i 1/2 time.

Pensle hornene med egg og dryss over f.eks ost, valmue- eller sesamfrø (evt også litt maldonsalt). Stek hornene midt i ovnen, ved 225 grader i ca 10 min. Jeg stekte alle tre platene på én gang ved varmluft (ca 210 grader) - første brett ble da ferdig etter ti minutter, mens de lenger ned sto inne noen minutter til.

2 kommentarer:

 1. Takk for tips! Synes ofte vi har rester fra forskjellige middager i kjøleskapet som vi tilslutt ender opp med å kaste:-)

  SvarSlett
 2. Godt tips! Såg supergodt ut!

  SvarSlett

LinkWithin