mandag 1. februar 2010

Enkel glede

..er god kaffe fra den nye kaffemaskinen og to skiver med rykende ferskt brød med brunost. Jeg har nettopp bakt tre deilige brød (Ingers rugbrød) - skikkelig grove, gode brød. Du finner oppskriften her og jeg kan virkelig anbefale den, dersom du som jeg liker grovbrød.

Kaffemaskinen fikk jeg ENDELIG på torsdag, etter å ha ventet på den i en måned - bestilte den på Pixmania.com siden fargen hvit ikke er så helt enkel å få tak i på Expert og/eller Elkjøp. Så nå slipper jeg å lage en presskanne med kaffe bare til meg - eller en kopp med pulverkaffe.. Et lite trykk og maskinen kverner kaffen og vips: En kopp med skikkelig fersk kaffe på null komma svisj. Virkelig fin.

Brødoppskriften havner, som alt annet, inn i oppskriftsboka som jeg fikk til jul i 1994 av min lillesøster (den gang 6 år) - halvparten er løsbladsystem og den andre er sirlig innskrevne oppskrifter. Løsbladsystemet inneholder oppskrifter jeg har revet ut fra blader, fått utlevert på matlagingskurs i Thailand (med thai-skrift og dårlig engelsk om hverandre, litt stemning kan du si). Men sånn må vel en oppskriftsbok være? Litt hummer og kanari - litt kaos i ordenen?

Nå skal jeg straks på kveldsvakt - så jeg ønsker dere alle en fin-fin ettermiddag!

6 kommentarer:

 1. Haha! Oppskriftsboka mi er av samme kaliber - hver gang jeg tar den ut av hylla flakser det ark ut... Har til og med fått en nydelig bok av tanten min til å skrive inn oppskriftene, men hvem har vel tid til sånt?

  God kveld til deg!

  SvarSlett
 2. Og om lidt er kaffen klar... Nyt den! (o:

  SvarSlett
 3. Hei
  Å misunne misunne! Ønsker meg kaffemaskin, leter etter den rette. Enig i at det er ikke er lett å finne hvite. Jeg vil ha en hvit, ikke for dyr og som kverner hele bønner, ikke med patroner eller hva det enn heter. Kverner din hele bønner, og hva gav du for den?
  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 4. Hei Ragnhild: Kaffemaskinen kverner hele bønner og kan steame melk/vann. Jeg har imidlertid valgt å beholde espressomaskinen, i tilfelle jeg ikke blir fornøyd med latte-varianten på den nye maskinen. Ser på den som mer "vanlig-kaffe-maskin".
  Den kostet, inkl frakt og avkalkingsmiddel, 3.404,-. Du får identisk (men i sort) til nesten halve prisen, tror jeg så den på Obs!
  :-) Jannike

  SvarSlett
 5. Nå er forøvrig steamefunksjonen testet: Den fungerte utmerket. Så får vi se hvor lenge den gamle espressomaskinen får henge - syns jo den er kul...

  SvarSlett
 6. ÅÅååå ja da skal jeg kjøpe den snart...må bare til Danmark først:) Må ha all "ekstra" kapital tilgjengelig! Men takk for tipset!

  SvarSlett

LinkWithin