lørdag 27. februar 2010

Ny versjon: Pixielue med enda lengre hals

Jeg har et lite tantebarn som ikke liker ull som klør - så vi satser på at Drops Merino Extra Fine duger: Hun fikk prøve Theodor's pixielue og den passet fint. Så jeg har nå laget en variant til henne, men denne med lenger hals og i en langt mer jentete farge. Theodor er velvillig modell så lenge han får banke villt på vinduet. Og det får han jo. En liten stund i hvertfall.

Mønsteret til selve luen er fra Tante T's blogg, mens halsen er første delen av hettelue med ponponger fra Garnstudio. Halsen er strikket med enkel tråd og etter størrelse 3/4 år, mens luen er strikket med dobbel tråd og størrelse 2 år. Vi satser på at den vil passe!!!

Det gikk med 4 nøster til denne versjonen, strikket på pinne 4,5 mm. Jeg var forøvrig litt mer heldig med kitchener-stitch sammensyingen denne gangen - mulig det er noe i at øvelse gjør mester? Eller at det denne gangen ikke ble gjort på tampen av en nattevakt...

Luen er en del av bursdagsgaven så mamma'n får lukke øynene frem til den høytidelig overrekkes på den store dagen (4 år)!

2 kommentarer:

  1. Nydelig pixie lue! Nå fikk jeg lyst til å strikke, har ikke hatt tid til det på en stund.. Er innom for å si takk for at du er med på give-awayen. Jeg trekker vinner i dag. :)

    SvarSlett
  2. Sier ikke noe på at du ikke har tid til å strikke, sånn med tanke på butikken din: Utrolig flott og kjempefine produkter. Du har all mulig grunn til å være stolt av deg selv :-D Krysser fingre for give-away'en

    SvarSlett

LinkWithin