torsdag 25. februar 2010

Deilig mat til store og små

Igår lagde Theodor og jeg to ting: Fuglemat til småfuglene og vaniljesnipper til oss storingene...

Fuglematen var kjempeenkelt: Vi smeltet to pakker med delfia-fett (burde nok hatt tre), blandet sammen solsikkefrø, villfuglblanding og lettkokte havregryn. Vi hadde frøblandingen over i glass og i pepperkakeformer, hadde oppi en snor og så helte vi det flytende fettet over: Obs fettet er varmt! Så har det fått størknet over natten og nå skal fuglene få smake.

Pepperkakeformer høres stilig ut, men det fungerte ikke helt optimalt: Fettet rant ut på undersiden. Så neste gang må jeg fore formene med glad-pack. Og så skulle jeg ta bilde i sollyset, og så glemte jeg igjen brettet i sola i en times tid med det resultat at de smeltet litt. Så nå ligger alt på brettet ute i en haug - sikkert like godt for fuglene ;-)
Vaniljesnippene var så gode at vi spiste nesten alle før det ble tatt bilde - og bildet ble til slutt tatt med mobiltelefon på nattevakt, hvilket forklarer kvaliteten. Men de var altså virkelig gode - jeg fant oppskriften her på bloggen Kasparas regnbue. Anbefales :-)

5 kommentarer:

 1. Mmm, så godt det så ut! Det siste i alle fall. Mitt førsteinntrykk av de første bildene: Det så IKKE godt ut :). Så leste jeg teksten og forstod litt mer. Sikkert veldig godt for de søte små.

  SvarSlett
 2. Heisann! Vi laget også slike fuglematboller etter jul med rester av delfiafett. Det har vært liten omsetning på dem, så det hadde vært fint å høre om dere er mer heldige.

  Vaniljesnipper derimot - det tror jeg ikke hadde vært problemer med å få omsatt! Vi er veldig glade i noe til kaffen...

  Klem

  SvarSlett
 3. MMmm.. De vaniljesnippene så deilige ut! Tror jammen jeg må prøve meg på dem imorgen! God helg til deg!

  SvarSlett
 4. Finner ikke oppskriften på vaniljesnippene...leter og leter :-/

  SvarSlett
 5. Hei Anonym: Oppskriften er helt nederst på innlegget jeg linket til hos Kaspara :-D

  SvarSlett

LinkWithin