lørdag 20. februar 2010

Pixielue med hals

Endelig har jeg kommet såpass ned i bunken av prosjekt at det var tid til å strikke en pixielue med hals - oppskriften har jeg funnet hos Tante T. I stedet for oppskriftens dobbel babyull med pinne 3,5 mm har jeg strikket den i dobbel Drops Merino Extra Fine (lys blå) - tok sjansen på at det ville passe å bruke oppskriften til strl 2 år og pinne 4,5 mm: Det passet perfekt til min lille toåring, med ganske stort hode. Det gikk med ca 3 1/4 nøster á 50 g. Restene er nå allerede blitt én sokk - nummer to er straks på pinnene. Luen ble forøvrig sydd sammen med kitchener stitch, noe som ikke anbefales seint på en nattevakt: Vanskelig å holde oversikt over rekkefølgen når man er trøtt som ei strømpe...

Lua ble tykk og god, men er nok ikke så elastisk - vi skal nå ut på sparketur, så får vi se om den består testen: Ute er det -15, så dobbel merino burde være godt og varmt.

Oppdatering: Vi har vært på sparke- og aketur og lua var god og varm. Og fasongen ser kjempebra ut
:-D.

5 kommentarer:

 1. Hei!

  Lua di ble kjempefin. Herlig farge. Takk for at du linker til bloggen min også. Og her var det jo veldig mye fint å se på. Ha en fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 2. Hei. Kjempefin lue til en fin gutt! Godt at den varmet på sparketuren. Strikker den selv nå til lillemann på 15 mnd og gleder meg til den blir ferdig! Den ser ut til å ha god fasong og at den sitter godt på. Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Her har jeg ikke vært før. Har kikka litt rundt, og blitt imponert over masse fint!
  Den lua må være perfekt for smårollinger.
  Håper det er greit at jeg slenger meg på som følger.
  Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarer - jeg er kjempefornøyd med lua og ikke minst, en stor takk til Trude som la ut oppskriften: Det er en selvfølge at jeg linker til deg; æres den som æres skal!
  Ha en fin-fin søndag!!
  :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg strikker min første nå lurer litt på toppen syr du i sammen på vrange omg eller rette? Hilsen Reidu

   Slett

LinkWithin