fredag 29. oktober 2010

Tovet topplue

Ikke helt fornøyd med den nye lua...
Enda en tovet ting fra Allers Julemagasin 2010 - denne gangen en tovet topplue. Strikket i litt tykkere garn enn oppskriften tilsier, jeg gjorde litt om på fellingen på lua for jeg syntes oppskriften var litt høy - og jeg ser at jeg kunne felt av enda tidligere... Og så avsluttet jeg med I-cord strikking på tuppen, for å få en spissere avslutning (du ser bilde av lua på forsiden - bamsen har lua på seg).

Dette julebladet har gitt uttelling - dette er andre oppskriften fra dette bladet jeg strikker
Jeg skulle bruke opp garn jeg hadde liggende, men endte med å måtte kjøpe et nøste til. Men alt i alt ble jeg "kvitt" over 100 g garn! Før toving var lua ENORM - såpass at jeg tvilte på at den noen gang kunne passe på Theodors hode.
Før og etter toving - det nederste bildet er tatt litt nærmere så forskjellen er større

Denne gangen gikk jeg rett på 60 graders programmet på vaskemaskinen, en ss grønnsåpe og tre tennisballer gjorde susen! Perfekt størrelse - jeg strikket etter størrelse 2-4 år og med tykkere garn er nok størrelsen nærmere 4 år: Passelig til en tykkhodet liten (snart) treåring.

Essensielle fakta
Oppskrift: Tovet lue fra Allers Juleidéer 2010, størrelse 2-4 år
Garn: Mor Aase ullgarn i fargene grått, mørk grå og offwhite (ca 130 g tilsammen)
Pinner: 6 mm bambus

3 kommentarer:

  1. Jeg er sjokkert over at jeg ikke har vært innom denne bloggen tidligere! Legger meg til som følger med en gang, og gleder meg til å følge med videre :)

    God helg!

    SvarSlett
  2. For en stilig lue! =) Var nok lurt å felle tidligere, ja! Sånn den er nå ble den jo kjempefin! =)

    SvarSlett

LinkWithin