søndag 24. oktober 2010

Tovede høye tøfler

Tovede tøfler til Theodor
Etter mønster fra PT Design gjengitt i Allers Juleidéer 2010 strikket jeg et par tovede tøfler. Med friskt mot strikket jeg minste størrelse (4-6 år) med litt tykkere garn: Hhv Østlandsgarn (det grønne) og Mor Aase Ullgarn som jeg hadde liggende. Det gikk med ca 1,5 nøster Mor Aase og  ca 2,5nøster Østlandsgarn.

For å få størrelsen til å passe bedre til Theodor (som straks er tre år) strikket jeg litt færre masker og tilpasset litt underveis. Jeg vasket tøflene i vaskemaskinen først ved 40 grader; tovet for lite - og så ved 60 grader; tovet mye. Såpass mye tovet de at jeg ikke fikk sydd sålekanten som står i oppskriften: MEN, tøflene passer nå helt perfekt og Theodor er storfornøyd.
Ulik toving på de to garnene
Et lite tips... det er ikke så veldig lurt å bruke to forskjellige typer garn: De tovet ulikt, det grønne garnet (Østlandsgarn) tovet virkelig godt, mens Mor Aase ullgarnet ikke tovet like godt (man ser fortsatt rillene), men er til gjengjeld mye mykere.
På en liten fot...
Jeg må innrømme at jeg ikke er helt fornøyd med det høye skaftet (enda jeg faktisk strikket det kortere enn det står i oppskriften), slik at neste gang vil jeg strikke det enda kortere.

Anti-skli til glatte såler - Pop Up Line (eller Puff liner som det også kalles)
Sålene er glatte, så for å unngå at Theodor skulle skli rundt i heimen påførte jeg puff-liner under sålen. Kjekke saker som man påfører, lar tørke og så steker ved 150 grader i ovnen i 1-3 minutter. Jeg kjøpte den i en lokal garnbutikk.. Du får også tak i det hos Panduro - da under navnet 'Volume Touch' (se her).

Essensielle fakta:
Oppskrift: Tøfler, side 78 fra Allers Julemagasin 2010 - designet av PT Design
Pinner: 5 mm
Garn: Østlandsgarn (grønt) og Mor Aase Ullgarn (offwhite)

Bonus: Garnlageret minket med ca 170 g

5 kommentarer:

 1. Heisan du. Så flotte tøfler du har laget. Hasr kjøpt haugevis med juleblader, men ikke Allers sitt, så må vel kanskje invistere i det også. De så skikkelig gode og varme ut. Kunne tenkt meg slike selv også :)
  Klæmmer Susanne

  SvarSlett
 2. Flotte tøfler - og tøft mønster med poplineren! Ha en riktig fin og kreativ uke!

  SvarSlett
 3. Hvor er de fine..
  Mon man kan så det blad i Danmark?

  Hvis jeg husker rigtigt, så er Mor Åse superwashbehandlet babyuld, mens Østlandsgarnet er ubehandlet og derfor egner sig til tovning...

  Mange hilsner
  RIkke

  SvarSlett
 4. Hei Rikke:
  Mor Aase har to ullgarn i samme tykkelse - ett egnet til toving (heter bare Ullgarn) og ett som er superwash-behandlet (tror det bare heter Superwash).
  Håper du klarer å få tak i bladet i Danmark!!!!
  Klem Jannike

  SvarSlett
 5. Nydlige tøfler:-) Skulle gjerne hatt oppskrift på sånne:-)

  SvarSlett

LinkWithin