torsdag 21. oktober 2010

O' Jul med din Glede

Det er ingen tvil - julen nærmer seg.
Julemarsipanen har kommet til butikkene og julemagasinene frister med røde, glinsende omslag (Allers' sitt julehefte samt 101 nya idéer kan forøvrig anbefales). Og det er på tide å lage julegaver - dersom du har tenkt til det. Selv har jeg strikket noen knusbedårende gaver (og flere kommer) - som ikke blir blogget før etter den store dagen.

Jeg har surfet litt og kommet over noen overkommelige ting du kanskje kan lage dersom tiden strekker til..

Hekling
På bloggen Tusindfryd finner du fremgangsmåten for å lage disse søte soppnøkleringene.

På samme blogg finner du fremgangsmåten for å lage disse knusbedårende pingvinene
På den søte, danske bloggen Tusindfryd finner du blant annet fremgangsmåte på heklede nøkkelringer og nydelige små pingviner - og dersom du, som jeg, ikke ennå behersker heklingens kunst kan du lage vakre silkepapirblomster til en liten lysslynge.

Et tips til deg som vil hekle: Ta turen innom den svenske bloggen Garngalning - der har Janne Li Janke (bloggeren) lagt ut masse mønster, også nybegynnermønstre!!

Søm
Dersom du er så heldig å ha en symaskin som fungerer (det har, som du kanskje skjønner, ikke jeg - treskeverket er nå til sørvis) så kan kanskje stofflageret minke og gavelageret øke:
Blomsterpute fra Hendes Verden
Har du stoffrester i glade farger liggende, kan du lage denne lekre puten - fremgangsmåte funnet på nettsiden til det danske magasinet Hendes Verden. Mye fint i flere håndarbeidskategorier!!

Lag personlige notisbøker av restestoff og rimelige notisbøker - fra Hendes Verden
Personlige notisbøker lages av restestoff du måtte ha liggende - brodér et lite bilde eller tekst etter eget ønske. Også denne fremgangsmåten finner du hos Hendes Verden.Javisst, snekring. Kanskje har du ei lita stikksag liggende, eller så har du kanskje en snill pappa som kan låne deg. Uansett, så kan man lage til noen flotte gaver selv...

Strikk - såklart
Muligens ikke like praktisk som et par hjemmestrikkede sokker... Pacman
Hva med en gladgul pacman til han som har alt? Fremgangsmåte (på engelsk) finner du her hos Carissa Knits. Det er mye annet fint du kan lage der også....

Strikk en Iphone - enten til deg selv eller den håpefulle
Hva med en Iphone?! Jeg har fått Iphone 4 og er ikke så veldig interessert i at Theodor skal få slippe til - men om han fikk sin helt egne, ville han kanskje slå seg til ro med den (ja jøss). Fremgangsmåte (på engelsk) finner du her hos daddytypes.
PS! I stedet for å fylle den med skumgummi, kan du jo strengt tatt bruke den som futteral (eller cozy, som det kalles på engelsk) til din Iphone.

Strikk en ugle -ugler er jo fortsatt toppers...
Ugler er fortsatt i vinden, hva med å strikke en liten rakker - oppskrift (på engelsk - den også) finner du hos Lion Brand - klikk her for direktelink til oppskriften.

SnekringBoken Snickra träleksaker må være tingen for deg med en hobbysnekker i magen - fantastiske biler og lekesaker kan trylles frem av avkappet!

Innpakning


Ta turen innom Papayablog og se fremgangsmåten for å lage vakre konvolutter av pent scrapbookingpapir - variér størrelsen etter innholdet, du kan sy med sikksakk i stedet for å lime konvoluttene også.

Til-og-fra kort laget av filt - fra Mollys sketchbook hos Purl Bee
Av filtrester kan du lage søte til-og-fra kort - fremgangsmåten finner du her hos Purl Bee.

Trekkspillkort - fremgangsmåte finner du hos Skapligt enkelt
Julekort lager du fint selv - selv falt jeg for disse nokså naive kortene. Fremgangsmåte på disse, og mange fler finner du hos Skapligt enkelt, en svensk nettside med MASSEVIS med hobbyprosjekt.

Finn selv

Andre (gratis) tips og idéer finner du på fantastiske Mönsterarkivet som er en svensk blogg som samler (som regel gratis) fremgangsmåter og oppskrifter på hobby- og håndarbeid: Les til øyet blir stort og vått!!


Da får jeg nok avrunde - dersom jeg skal ha sjans til å få laget en brøkdel av dette. Men noe av det koseligste er jo planleggingen?

Med ønske om en stressfri lenge-før-jul-tid

2 kommentarer:

 1. Tusen takk for mange herlige håndarbeidstips!!

  Jeg er ikke så stø med heklepinnen, men de soppene burde jeg få til!

  Skal helt klart innom bloggene å se :)

  SvarSlett
 2. Flott innlegg med masse tips.

  God Jul til deg og dine..........snart er det Desember!!!

  SvarSlett

LinkWithin