tirsdag 6. oktober 2009

Kjekkasgenseren er ferdig

Da er Kjekkasgenseren fra Pickles ferdig og både jeg og den nye eieren er godt fornøyd. Jeg liker fargen (Pickles Baby Merino Mokkabønne) kjempegodt og garnet er utrolig mykt - jeg hadde aldri gjettet det var ull hadde jeg ikke visst det.
Oppskriften var enkel å følge, men det var et par steder jeg funderte litt over oppskriften (felling under armene). Hadde også problemer med å klare å hente opp 74 masker rundt halsen, det ble til slutt 58 masker og øking med ytterligere 16 masker på neste runde. Men når "problemene" ikke er større enn det så må man vel kunne si at oppskriften var god - og det er høyst trolig brukerfeil fra min side...
Størrelsen er litt liten (størrelse 2 år - den nye eieren er 21 mnd) - armene er lange nok, men bolen virker litt kort. Genseren er veldig elastisk, og for å unngå for stram hals felte jeg av med 7 mm pinne rundt halsen (mot 5 mm). Det ble i grunn ganske så bra.
Du skal ikke se bort ifra at jeg strikker flere av denne typen :-D

5 kommentarer:

 1. Kjempefin genser til en fin gutt! Har lyst til å strikke en slik selv.

  SvarSlett
 2. Takk for det, Sillan! Jeg er veldig fornøyd med resultatet og Theodor liker den godt. Genseren er forøvrig veldig varm og god, ble brukt i barnehagen idag.. Stor suksess :oD

  SvarSlett
 3. Herlig. Den har jeg tenkt på å strikke til Thelma også. I råååsa ;)
  Hvordan var størrelsen?

  SvarSlett
 4. Den var litt liten i størrelsen - vil tippe 1,5 år.. Så neste genser vil nok bli strikket med en pinnestørrelse større med unntak av vrangborden og rundt halsen, der ville jeg nok beholde den opprinnelige størrelsen. Genseren er veldig myk og god - og varm :)
  Råsa blir nok ganske snaisent..

  SvarSlett
 5. Hei! Fant fram til dette gamle innlegget ditt, da jeg googlet "kjekkasgenser liten i størrelse":)
  Startet nemlig på denne i går, til minstemann. Han er 21 mnd. og jeg strikker str. 2 år. For meg ser genseren til nå ut som størrelse 6 mnd. i bredden:)
  Ser at du skriver at den er veldig elastisk da... Men kanskje jeg burde strikke den litt lenger... Problemet er vel at jeg da sikkert ikke har nok garn...:)

  Ellers håper jeg det står bra til hos dere:)
  Lenge siden jeg har vært innom bloggen din, så nå får jeg ta meg en runde og oppdatere meg litt:)

  Hilsen Marta

  SvarSlett

LinkWithin