mandag 17. oktober 2011

Tweed Baby Blanket


Jeg kunne ikke strikke mens jeg ventet på Theodor - jeg lærte meg ikke å strikke før han var nærmere 1,5 år så det ble ikke noe hjemmestrikket babyteppe til ham. (Han har fått ett i ettertid). Men til vesla i magen har jeg strikket et - et som har tatt laaaang tid.
Jeg la det ifra meg lenge fordi jeg ville vite hva slags farger jeg kunne bruke på borden, når UL nr 3 bekreftet jente ble det rosa - da oppdaget jeg en garnskjøt midt i en rad som var mildt sagt stygg: Rekke opp på nytt. Det viste seg at jeg måtte rekke opp garn tilsvarende TRE nøster før jeg kom til skjøten. Moralen? Hastverk er lastverk. The devil's in the detail, etc etc. Og sist, men ikke minst: Garnskjøten skal være i kanten.
Teppet er ca 105x105 før blokking
Det gikk med MYE garn til dette teppet: Nærmere bestemt 7 nøster i hovedfargen og 5 nøster i de andre fargene. Best av alt? Jeg måtte kun kjøpe ett nøste, resten var i garnlageret som dermed er slanket med hele 550 gram (jada, jada - jeg vet at jeg har kjøpt de andre nøstene tidligere, men det teller liksom ikke).  Fargevalget ble begrenset til det jeg hadde i lageret og jeg må si at jeg bare blir mer og mer fornøyd med hovedfargen.
Hoveddelen av teppet er strikket i rillestrikk på skrått, deretter plukkes det opp masker til borden rundt
Garnet jeg brukte (Sublime Cashmere Merino Silk) har samme tykkelse som garnet i oppskriften (Brooklyn Tweed Shelter), men Sublime har kortere garnlengde slik at det altså ble nærmere 12 nøster, mot originalgarnets 9. Og det hadde jo ikke jeg tenkt på.... Så den siste rosa gjentakelsen i mønsteret er strikket i et annet garn, nærmere bestemt Debbie Bliss baby Cashmerino. Og når jeg skulle strikke i-corden rundt kanten oppdaget jeg at jeg har strikket hele teppet i en halv pinnestørrelse for mye (6 mm i stedet for 5,5 mm) - men det synes ikke og jeg er strålende fornøyd med resultatet. Mykt. Myyyykt.

Borden rundt avsluttes med i-cord - noe jeg absolutt vil forsøke meg på igjen, enkelt og pent
Essensielle fakta:
Mønster: Tweed Baby Blanket fra fantastiske Brooklyn Tweed, designet av sjefen sjøl; Jared Flood
Garn: Sublime Cashmere Merino Silk 1 stk 0048 rosa, 1 stk 0049 mørk rosa, 2 stk 0003 vanilje, 7 stk 0050 lys olivengrønn, samt 1 stk Debbie Bliss baby cashmerino i fargen 89.
Pinner: 6 mm Symfonie Wood 100 cm rundpinne (anbefaler 150 cm om du får tak i)

Prisen på dette teppet bør man nok ikke snakke så alt for høyt om, men det er verdt det: Teppet er fantastisk mykt - og kan vaskes i maskinen.

10 kommentarer:

 1. kjempe fint. herlige farger! Det blir nok deilig å bruke! Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Nydelig teppe! og masse arbeid.... spesielt mtp at du strikka de tre nøstene 2 ganger;-)

  SvarSlett
 3. Nydelig,du er kjempeflink:-)

  SvarSlett
 4. Utrolig flott! Ikke vanskelig å se at det ligger mange timers arbeid bak dette! :)

  SvarSlett

LinkWithin