onsdag 5. oktober 2011

Et gledelig nøste

Nøstebarn merino 2-tråds

Jeg følger Nøstebarns blogg Nøsteblogg, og for en liten stund siden hadde de et innlegg om strikking til prematuravdelingene rundt om i landet, bl.a Amandaprosjektet. De oppfordret til å strikke til disse prosjektene og loddet ut nøster blant de som la igjen en kommentar. Jeg var så heldig at jeg vant et nøste med Nøstebarns 2-tråds merinoull i en nydelig lyseblå farge (farge 851).
3,5 timer gammel og i kuvøse ved Nyfødt intensiv - ikke helt starten vi hadde sett for oss
Som mange av dere vet ble Theodor født 7 uker for tidlig og vi tilbragte de første tre ukene ved prematuravdelingen ved Universitetssykehuset i Tromsø, i stedet for lokalsykehuset her i Harstad. Heldigvis var Theodor det man kaller en "ukomplisert prematur", han hadde riktignok gulsott som måtte behandles i to omganger samt at sugerefleksen ikke var utviklet - men ellers var alt fint. Han var en stor, liten tass; 43 cm og veide 2615 g. Selv om situasjonen ikke var ønskelig, hadde vi et fint opphold - personalet var fantastisk og kunnskapsrikt. Og jeg vil selvsagt bidra med det lille jeg kan: Strikke en liten lue, noen små sokker.... Små prematurplagg er knøttsmå og krever minimalt med garn og tid.
Bilde fra Nøstebarn's gratisoppskrifter til premature (se link i tekst under)
Dersom du også har lyst til å strikke til ditt sykehus' prematuravdeling er det laget grupper som samler inn til de ulike sykehusene - se bl.a denne Facebook-gruppen. Her er et avisinnlegg fra gruppen som samler inn til UNN Tromsø. Ideer til hva du kan strikke finner du bl.a på Nøstebarn: Gratisoppskrifter tilpasset små knøtt finner du her (pdf-link).

4 kommentarer:

 1. Godt å høre gladhistorier fra permaturavdelinger! Et godt, og viktig prosjekt med Amandaprosjektet.

  SvarSlett
 2. Så innlegget på nøstebarn at du skulle få et nøste :) har bestilt noen hesper, og har store planer om prematur strikk også, før jul. Vil så gjerne gi litt tilbake, spesielt nå når julen nærmer seg :)

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å se hva du produserer av dette hespet :) Uansett; det blir nok mottatt med stor takk, og det vil varme godt for en liten kropp :)

  SvarSlett
 4. Nydelige, deilige småplagg, Flott prosjekt og hjertelig tillykke med den lille:-)

  SvarSlett

LinkWithin