fredag 7. oktober 2011

bursdagskort og fargeprøver


Theodor skal i bursdag i morgen og trengte et kort til sin lille kamerat. Mor fant frem fargeprøver fra Jotun i gilde farger, en linjal og saks og satte igang... Vimpler er i skuddet og ikke minst: En enkel form å klippe. Jeg har laget en enkel fremgangsmåte under, dersom du kunne tenke deg å lage noe tilsvarende.

Du trenger fargeprøver (Jotun sine har målet 5x7 cm): Del opp i et antall harlequin-ruter, jeg lagde først en midtlinje og målte deretter opp slik at jeg fikk ruter som passet (2 cm brede). Klipp deretter opp rutene - husk at du skal brette de dobbelt, så du må ikke klippe opp midtlinjen. For å gjøre det enklere å brette, brukte jeg et falseben på midtlinjen (fra baksiden).
Klipp tråd i ønsket lengde, tilpasset kortet du skal bruke. Selv brukte jeg ferdige, blanke kort kjøpt på salg på Panduro for ca 100 år siden. Ha lim på innsiden av de små vimplene, legg tråden imellom og press igjen vimpelen - fortsett på neste. Antall vimpler avgjør du selv.

Pynt kortet som du selv ønsker - enkelt eller mer forseggjort med tegninger etc. Jeg har skrevet og tegnet med mine Letraset ProMarker-tusjer - sterke farger som flyter godt ut.

Ha en kreativ aften - med eller uten fargeprøver...
PS! Takk til Jotun for ufrivillig sponsing av fargeprøver

6 kommentarer:

 1. Veldig stilige! Du har en god strek!

  SvarSlett
 2. Kjempefine kort! Takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 3. Kjempefint kort! Heldig den jubilanten som fikk et så fargerikt og flott kort på dagen sin :)

  SvarSlett
 4. Genialt! Disse var utrolig flotte :)

  SvarSlett
 5. Jeg har strikket flere prosjekt fra Myk start og har hver gang kreditert May:)
  Det var nok bare en glipp.Har blogget samme strømpene før også:)

  SvarSlett
 6. For en god ide, de ble jo kjempe morsomme!

  SvarSlett

LinkWithin