torsdag 15. september 2011

800 gram med ubehandlet ullgarn

Teta Yarn

For lenge siden - jeg tror det var i desember - deltok jeg i en konkurranse om å navngi et garn hos Tetagarn. Jeg hørte aldri noe mer og regnet med at noen andre vant. Helt til jeg for noen uker siden fikk en mail om at jeg faktisk hadde vunnet! 800 gram med ubehandlet garn i merinoull fra Tetagarn. Ulla kommer fra Kenya, der arbeidsledige kvinner har fått en arbeidsplass ved å spinne lokal ull. Foreløpig kan du kun kjøpe den ubehandlede varianten på nettbutikken deres, men det kommer mer - de skynder seg sakte for å skape en stabil arbeidsplass for kvinnene. Et 100 grams nøste koster kr 120 (+ frakt).

Garnet er ujevnt (hånd)spunnet - noe som fremgår tydelig av bildet av prøvelappen over. Det er også en umiskennelig ullukt av garnet og det er ikke bleket. Helt naturlig, med andre ord. Garnet strikkes på pinne 4-6 mm og går dermed raskt unna. Selv vurderer jeg sterkt å strikke meg en pute eller to til hytta, og har penset meg inn på dette mønsteret fra Ravelry. Og muligens dette mønsteret fra Drops, jeg synes det er kjempefint men jeg er usikker på om det blir pent når garnet er såpass ujevnt.

Uansett: Har du noen tips og ideer til hva jeg kan strikke av dette garnet?

3 kommentarer:

 1. Gratulerer, Jannicke. Det er så gøy å vinne (jeg vant jo en finfin bok hos deg i fjor, fortsatt ublogget:)) jeg har dessverre ingen gode forslag til strikkeprosjekter, men syns jo det høres fint ut med puter. Jeg tror jeg må sjekke ut det garnet....

  SvarSlett
 2. Puter passer nok fint til det garnet, ja, men kanskje skjerf/hals i litt tykk struktur også blir fint? :)

  SvarSlett
 3. Så masse herlig garn du har vunnet! Gratulerer! Blir helt sikkert fint til puter. Jeg har strikket den fletteputa fra Drops. Ravelry-puta så også lekker ut, så den har jeg nå lagret som en favoritt til senere prosjekter. :)

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett

LinkWithin