mandag 27. desember 2010

Hett om ørene

Nok et innlegg med bilder av julegaver - denne gangen fire luer jeg har strikket til noen som trengte å ha det litt hett om ørene. Dette blir den femte juleluen - den første har jeg allerede laget et innlegg om tidligere.

Tre fine søstre ble mottakere av tre av luene
Tre av luene er mønsteret Space Invaders av Arne & Carlos (nå for tiden mest kjent for sine julekuler), alle strikket i Falk fra Dalegarn: Garnet hadde jeg liggende og siden jeg etter tidligere prosjekter hadde tatt vare på små restenøster holdt nøstene jeg hadde liggende akkurat! Moralen er: Ikke kast restegarnet, det kan komme til nytte! Luene skal egentlig strikkes i Freestyle fra Dalegarn, som er mye tykkere enn Falk - de må bli enorme, for disse luene er strikket med tynnere garn og på tynnere pinner og jeg vil anslå størrelsen til å være en voksen strl M.

Den fjerde luen er strikket etter gratismønsteret Wurm funnet på Ravelry (selvfølgelig), strikket i myke Pickles Extra Fine Merino - kjøpt på salg for en stund siden. Garnet er tynt, men oppgir å skulle strikkes på samme pinner og med samme fasthet som Drops Merino Extra Fine: Jeg vil heller anslå garnet til å være nærmere Baby ull. Mykt og deilig er det, uansett.

Essensielle fakta:
Lue 1, 2 og 3
Oppskrift: Space Invader fra Dale Garns hefte Nr 234 Arne & Carlos for Dale Garn.

Garn: Falk fra Dalegarn, i fargene 5036 Lilla, 0017 hvit, 2617 beige, 0090 sort
Pinner: 3,5 mm og 4 mm Symfonie Wood

Lue 4
Oppskrift: Wurm av Katushika - gratisoppskrift funnet på Ravelry
Garn: Pickles Extra Fine Merino - farge Charcoal
Pinner: 3,0 mm og 3,5 mm

Bonus: Alt garnet hadde jeg liggende - garnlageret minket med 350 gram (+ restenøster)

3 kommentarer:

 1. Så fine luer! Syns de space invaders luene er stilige jeg altså. Mannen i huset har straks både en sånn genser og ei sånn lue.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Så fint Space Invader-mønsteret ble i andre farger! Min sønn fikk sin lue til jul, og den passet perfekt (selv om jeg trodde den var litt stor)! Nå strikker jeg luen i tynnere garn/pinner til to smågutter, som har bursdag i januar! Og så vil nok bygårdsmannen få en etter hvert, men han vil ha den med hanekam! :-)) Tror ikke han får det, nei, men kanskje den med kone & mann?

  Med ønske om en fortsatt fin romjul!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 3. knallstilige luer, masse kjekke oppskrifter på luer arne og carlos har:-).
  kjempefin blogg du har, jeg legger meg til som følger:-).
  klem
  hilde

  SvarSlett

LinkWithin