tirsdag 14. desember 2010

Årets julekort er sendt av gårde

Step 3: Finishing

Julekortene er ferdige og lagt i postkassen. Tross mange fristelser landet jeg på hjemmelagede kort i år. Det har riktignok tatt litt tid men det er fullt overkommelig siden det er laget i flere etapper (pga tørketid osv). De doble kortene er kjøpt på Panduro, glitterlim etc er fra mitt enorme hobbylager.

Step 4: Repeat

Forsiden på kortet er inspirert av julekulene vi lagde tidligere og her følger en trinn-for-trinn forklaring på hvordan kortene ble til:

Trinn 1: Håndavtrykk
Step 1: Handprint
Vi tok hvit akrylmaling (tube kjøpt hos Søstrene Grene for en billig penge) og hadde på en tallerken, Theodor smurte hånden godt i malingen og trykket hele håndflaten ned på kartongen. Pass på å trekke hånden rett opp, slik at du ikke smører malingen utover.
Her kan du selvfølgelig bruke andre farger - med rødt kan håndavtrykket bli en fin gjeng nisser....

Trinn 2: Tegning
Step 2: Faces

Tegn på sorte prikker til hatt, øyne og knapper (eller andre detaljer du vil ha) - jeg brukte sort sprittusj og deretter en sort glitterpenn for å få litt skinn (siden kartongen er så mørk).

Trinn 3: Prikken over i'en
Step 3: Finishing

Tegn på gulrotneser (jeg brukte en uni Posca-penn fra Panduro, siden denne dekker godt). Tegn gjerne snøkrystaller og skriv 'God Jul' med din vakreste skjønnskrift (pass på at du får plass til dette når dere lager håndavtrykket). På baksiden (utvendig) av kortet skrev jeg 'Theodors håndavtrykk, desember 2010' i tilfelle noen ikke skulle skjønne hva det var.

Trinn 4: Innsiden
Step 5: Inside

Vi bestilte nok bilder av et passelig julete bilde fra Eurofoto som jeg limte på innsiden av kortet med limstift.

Teksten skrev jeg i Word: Jeg målte opp størrelsen arket skulle være og laget tekstbokser i rett størrelse. Jeg fikk plass til 4 tekstbokser på ett ark. Deretter skrev jeg ut ett eksemplar som jeg laget små tegninger på - dette arket scannet jeg så inn og skrev ut i nok eksemplarer. Da var det bare å klippe til i etterkant og lime på kortet.
TIPS! Ikke la deg friste til å klippe til mer enn to ark om gangen, arkene forskyver seg nemlig litt når du klipper gjennom flere.

Trinn 5: Konvolutten
Step 6: Envelopes

Litt pynt var alt som skulle til - en ramme tegnet med sølvtusj og litt glitterlim-pynt (obs! glitterlim bruker tid på å tørke). Så er det bare å legge i kortet og lime igjen - limsmaken sitter forøvrig i munnen temmelig lenge... Jeg pyntet litt ekstra ved å forsegle konvoluttene med lakk og lakksegl (ikke noe for ungene).
 ****
Og i år som ifjor og årene før der: Det ble for få julekort... Så lag noen ekstra kort, for det blir alltid bruk for noen ekstra.

PS! Husk å sende juleposten innen 18. desember... eller 16. dersom du bor her i nord

6 kommentarer:

 1. Så fine julekort Jannike! :)
  Jeg har vært så ubestemt i år typen: 'klart jeg lager selv', 'nei, jeg bestiller ferdige', 'nei, jeg lager' osv osv. Hele greia endte med at IGÅR (!!!) bestilte jeg ferdige julekort og nå krysser jeg fingrene for rask levering slik at jeg i det minste får sendt de før julaften... ;)

  SvarSlett
 2. Morsomme julekort! Veldig kreativt :-) ..og takk for at du deler trinn-for-trinn-bilder :-)

  SvarSlett
 3. Disse var virkelig stilige! Takk for at du deler framgangsmåten:)

  SvarSlett
 4. Så utrolig morsomt :D kjempefine ble de!

  ønsker deg en fin førjulskveld
  /myr

  SvarSlett
 5. Kjempekule! Og utrolig personlige!

  (16.desember er vel sendefristen? Iallefall her nordpå...)

  SvarSlett
 6. Merete: Ja, du har rett i at det er en annen sendefrist her i nord :-) Har lagt til i teksten nå

  SvarSlett

LinkWithin