lørdag 25. desember 2010

Lillesøsters kjole

Jeg har lenge syntes at Tora Frøseths mønster 'Kjole til lillesøster' er fantastisk. Og endelig skulle jeg altså få strikket den: Det ble en julegave til en av mine små nieser.


Garnet jeg brukte, 'Jubiletta' fra Dale garn, ble kjøpt på loppemarked for noen år siden - tre nøster i en nydelig lyngfarge (vanskelig å få korrekt gjengivelse av fargen) som har ligget og ventet på det rette prosjektet. Garnet er gått ut av produksjon - skal jeg dømme etter bandolens design vil jeg tro at det hadde sin storhetstid på sent søtti-/tidlig åttitall. Garnet er forøvrig i 100% ull og er lett melert. Og så stikker det litt. Men det gjør vel ingenting - dette er en kjole for bruk om vinteren og med høyhalset genser og strømpebukse blir ingen sart hud plaget.

Den beste fargegjengivelsen.....

Garnet er litt tykkere enn oppskriften tilsier, så jeg strikket etter størrelse 3 mnd i vidde og størrelse 18 mnd i lengde. Med litt tilpasninger (bl.a færre riller oppe) ble det kjempefint.


Knappene er i lilla perlemor, kjøpt hos Stoff & Stil.

Essensielle fakta
Oppskrift: Kjole til lillesøster av Tora Frøseth (gratismønster)
Pinner: 3 mm Symphonie Wood
Garn: 'Jubiletta' fra Sandnes garn

Og en liten bonus: Garnlageret minket med 150 g (dvs jeg har en liten garnball igjen - undres på hva dét kan bli?!)

5 kommentarer:

 1. kjempe fin kjole. Ha en god jul!

  SvarSlett
 2. Den er jo bare så söt! Hun lager så fine ting, men strikkefastheten er höy, jeg har problemer med å få til det, men man kan jo som du tilpasse, jeg er bare ikke så god på det : ) Veldig koselig julegave!

  SvarSlett
 3. Ah, nyyydelig kjole! Virkelig helt riktig prosjekt for garnet! :)

  SvarSlett
 4. Det er virkelig en fin kjole. Og jeg likte fargen godt. Den lille resten kan du bruke til å strikke en blomst og pynte opp ett annet plagg, evt. lime den på en hårspenne så hun kan ha matchende blomst i håret :)

  SvarSlett
 5. Den er superfin på! En slager, absolutt.

  SvarSlett

LinkWithin