fredag 4. februar 2011

Ting skjer i Harstad (også)

Jeg slår et slag for min nye hjemby, Harstad, og vil vise at ting også skjer i utkanten - et godt stykke nord for polarsirkelen, nærmere bestemt ved 68 grader nord. Da jeg flyttet hit for fem år siden var det ikke det helt store utvalget av nisjeforretninger, men de siste årene har det begynt å skje noe. Et generasjonsskifte, om du vil.


Jeg tenkte at det kunne være kjekt med en oversikt over butikker og spisesteder her, siden både shopping og spising ligger mitt hjerte svært så nært. Så vet du hva du kan se etter når du kommer hit. For det gjør du vel - kommer hit altså?

Butikker
I byens innfartsgate, Storgata, ligger det nå spesielle nisjebutikker på rekke og rad. Jeg tenkte jeg skulle fokusere på disse - for H&M, KappAhl og TilBords har man vært borti før...

Et glimt inn i koselige Hjerterom - øverst i Storgata
Den første butikken du kommer til når du kjører inn til sentrum (sørfra) ligger i Storgata  og heter Hjerterom by Inko. De selger både interiørartikler (fra bl.a Wiik og Walsøe, Rice, Tolix og fantastiske Pip studio) og klær (Odd Molly, Chill Norway, Line of Oslo, Cream m.fl.). Koselig og hjelpsom betjening, med et sikkert øye for hva som kommer (de sender forøvrig også varer dersom du ønsker å bestille). Se deres facebook-side her.
Hos Timer får du bl.a klær fra Malene Birger, Moods of Norway og Designers Remix
Like nedenfor, i Storgata 17, ligger Timer, en klesbutikk som selger eksklusive merkeklær som man vanligvis ikke finner i en liten by: Tiger, By Malene Birger, Moods of Norway, Designers Remix Collection. Her har jeg kjøpt min fantastiske veske Designers Remix Collection, til ganske mye penger (synes jeg) men du verden så fin den er - brukes daglig. Se deres facebook-side her.

Fantastiske selsko/-tøfler til en liten som ligger ditt hjerte nær - laget ved Ellens pelsstudio
Vegg i vegg med Timer ligger også Ellens Pelsstudio. Her kan du kjøpe hennes fantastisk søte selskinnsluer til barn, babytøfler i selskinn - eller få sydd om din gamle pels til noe langt stiligere..

Fra butikken Lykke og Lukas - ta turen innom
Litt lenger ned, i Storgata 9, ligger Lykke og Lukas - en stor favoritt. To jenter satset alt og startet en butikk med varer man ikke tidligere fant i byen. Her selges barneklær fra Urban Elk, Mini Me, Lilleba, Mala, Phister og Philina, Cupcake m.fl. De selger også interiørartikler fra bl.a Sebra, House Doctor, Northern Lighting, Ferm Living. Og så har de knapper fra Snella og Petronella (selv har jeg bl.a kjøpt to knapper med teksten "troll" og "unge"). Og det gjør ingenting om du bare vil se; de selger nemlig fantastiske egenproduserte bakevarer (brødene deres er viden kjent), småkaker, muffins (de er syndig gode) og take-away kaffe i alle varianter. Se forøvrig velfortjent skryt i bladet mamma her. Se Lykke og Lukas' Facebook-side her.
Tips! Kjøp med kaffe til deg, kakao til ungen(e) og en av jentenes supergode muffins og gå rett over gaten til den vesle parken (Generalhaugen), der du kan nyte kaffen mens ungene leker på lekeplassen som ligger øverst i parken. Dette har jeg og Theodor gjort mange ganger - stor stas.


På Paletten får man bl.a kjøpt bilder av lokalkunstneren Janne Juvi Rasmussen (bilde lånt fra dagbladet.no)
 Ikke mange skrittene til, i Storgata 7, så finner du en flott kunst- og innrammingsbutikk; Paletten. Masse gode kunstnere, bl.a Eva Langaas, Eva Harr (oppvokst i Harstad), Bjørg Thorhallsdottir (som jeg gikk i klasse med på videregående - hurra) og lokalkunstneren Janne Juvi Rasmussen (se mitt innlegg om henne her). Du får også rammet inn bilder (de er veldig flinke der, både i rådgivning og i utførelse), kjøpt ferdigrammer samt kunstmateriell. Kanskje er du som meg, som liker å kjøpe et lite bilde som suvernir? Anbefales.

Fra butikkinteriøret hos Vakre Vene
Vakre vene ligger også i Storgata, nærmere bestemt i nr 1 - i etasjen over hudpleiesalongen Juvelen (ved siden av sportsbutikken Parabolflua, der kjedsomme menn kan parkeres). Her finner man interiørartikler fra bl.a Tine K, samt klær fra Kaffe, Cream, Hunkydory, Spicy Vanilla m.fl. Se deres Facebook side her.


Byens (etter min mening) beste garnbutikk Lillings finner du i gågata Rikard Kaarbøs gate 7, vis a vis Kaffistova. Svært kunnskapsrik betjening og godt utvalg på garn: PT, Sandnes Garn, Dalegarn, Du store Alpakka, Drops m.fl. Se forøvrig et tidligere innlegg om denne butikken her.
Du finner forøvrig ytterligere én garnbutikk, Tornerose, på kjøpesenteret AMFI Kanebogen som ligger like utenfor sentrum - godt utvalg av garn og tekstiler.

Ellers finner du flere butikker i ett av sentrums to handlesentre, som ligger sentralt plassert - mye fine butikker, bl.a hobbybutikken Hos Thea på Bertheussenteret (der finner du forøvrig også Vinmonopolet, Mat av Vahl og De 4 Roser) og den uavhengige skobutikken Sko-Dilla som du finner på glassbrua i Bysenteret. Det finnes også et kjøpesentrum sør for sentrum: Amfi Kanebogen (uttales kanebågen).

Uten mat og drikke.....
Det er flere gode serveringssteder i byen og de store kjedene er representert (Peppes, Dolly Dimples, Egon - det er imidlertid ingen Burger King eller McDonalds her), men jeg vil anbefale disse (med vekt på lunsj):
Kafeen De 4 roser anbefales (bilde funnet på Flickr)
Ved Bertheussenteret finner du De 4 roser. Utrolig koselig café (og velrennomert resturant i andre etg om kvelden), med veldig god mat og drikke. De har masse interiørblader (og reiseliv, økonomi etc) til gratis utlån. På veggene henger utstilling av (ofte lokal) kunst. Anbefales varmt - vær imidlertid obs på at det ikke er særlig barnevennlig her (ingen barnestoler og ingen barnemeny).

I samme senter som De 4 Roser ligger delikatessebutikken/kaféen Mat av Vahl - deilig mat
På samme senter finner du også delikatessebutikken Mat av Vahl som i tillegg til et svært godt utvalg av delikatesser, også serverer nydelig mat og drikke. Anbefales!

Du finner kjeden Jordbærpikene i øverste etasje på Bysenteret, populært spisested med mange plasser. Særlig populært for folk med barnevogn, da det er barnevognparkering, godt med barnestoler og en egen meny for småfolk.

Metzo (velkjent utested om kvelden) har de god mat, til en rimelig penge. Og for de av dere som nyter en sigarett i ny og ne, så er dette steder: Her har de stor uteplass med tak og varmelamper. Jeg anbefaler stedets Lun boboli. Du finner deres Facebook-side her.

Mer informasjon om Harstad finner du blant annet her:
Jeg håper du tar deg turen... Du er hjertlig velkommen. Og du: Gi beskjed om du kommer, kanskje treffes man plutselig: Byen er ikke stor!

8 kommentarer:

 1. Nå fikk jeg lyst til legge sommerens ferietur til Harstad!

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 2. Vet du, Lykke og Lukas er kjent i min vennekrets - litt lengre sør i nord-Norge ;) Får masse skryt for utvalget sitt. Jeg har lett etter dem på nettet, men de har dessverre ikke nettbutikk (som jeg har funnet iallefall).

  Jeg har lyst å ta en ferietur nordover i landet vårt, og da stopper vi nok garantert innom Harstad.

  Takk for alle tipsene!
  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 3. Hei! Første gang jeg er inne her hos deg ;o)=
  Harstad, at det finnes så masse artig der da!!

  Jeg bor i Finnmark, Bergsfjord...her finnes ikke noe av den slag du beskriver...dessverre.

  Artig innlegg uansettt. Klem Anna

  SvarSlett
 4. Kjekt å lese om hjembyen min! Jeg koste meg veldig med juleshopping og romjulshandel sist jeg var hjemme og var innom alle butikkene du nevnte og flere til. :-)

  Blir nok en handlerunde i sommer også, når jeg på ny setter kursen hjemover til mitt barndoms paradis.

  SvarSlett
 5. Så koselig gjennsyn med gamlebyen! Også får jeg ikke akkurat mindre hjemlengsel. Jeg må ta meg en tur snart kjenner jeg :-D Takk for titten!

  SvarSlett
 6. Ante ikke at det var så mange fine butikker i Harstad :) Artig at du skriver om dem. :)

  SvarSlett
 7. Bra oversikt! Har vært innom mange av disse stedene, men det var en del nytt for meg, spennende. Synes det er morsomt at det begynner å komme nisjebutikker, delikatesseforretninger o.l. i mange nordnorske byer nå, tydelig at folk er lei av kjedebutikkene som finnes overalt.

  SvarSlett
 8. Christiane Wulff er forresten også et bra tips til folk på shopping i Harstad. Er riktignok lenge siden jeg har vært innom der - men de pleide ihvertfall å ha mye kule klær og tilbehør. Butikken ligger i Grand-krysset, vis-a-vis Løiten Lys.

  SvarSlett

LinkWithin