onsdag 2. februar 2011

Lag din egen cupcakepynt


En kjær kollega fyller 60 år idag (hurra) og jeg skulle lage muffins (eller cupcakes om du vil) til hennes store dag .

Jeg laget en ladning med Red Velvet cupcakes med ostekrem (oppskriften finner du her hos Chopcakes) og for å gjøre det hele litt mer personlig laget jeg også min helt egne pynt - på amerikansk kalt cupcake topper. Muffinsformene er forøvrig i gull (høy glamfaktor, javisst) og kjøpt på Lagerhaus i Stockholm (Lagerhaus er en artig butikkjede i Sverige som du bør besøke ved anledning).

Jeg tenkte jeg skulle dele fremgangsmåten med dere
(beklager dårlig billedkvalitet - bildene ble tatt med iPhone):

Cupcake topper
Trinn 1: Stans/skjær ut sirkler og bølgede sirkler i ønsket farge/papir - lim så på en bølget sirkel på den ene siden av den (her) fargede sirkelen.
Jeg brukte to forskjellige stanseverktøy fra Fiskars kjøpt på Staples - henholdsvis Punch Scalloped circle og Punch Circle, begge i størrelse L: Dette anbefales, for å klippe ut hver enkelt sirkel ville ta veeeldig lang tid.

Jeg stanset ut 25 runde i rød kartong (ensfarget scrapbook-papir) til den innerste sirkelen, og deretter stanset jeg ut 50 stykker (én til forsiden og én til baksiden) av ordinært kopipapir med den bølgede stanseren.
Til de ytterste sirklene laget jeg en mal i Word med sirkler i størrelse 2,5 cm, deretter plasserte jeg en tekstboks med navnet hennes og '60 år' i farger som matchet den røde kartongen (orange sirkel og rød tekst).

Istedet for tekst på den ytterste sirkelen kan man her også velge søte bilder (f.eks bilde av jubilanten eller en søt clip art), lime på klistremerker, feste sløyfer/silkebånd, variere med fargene på kartongen osv. Mao uendelige muligheter!

Cupcake topper
Trinn 2: Fest pinnen til sirkelens bakside, her har jeg brukt vanlig tape, lim så en bølget sirkel også på baksiden slik at du skjuler festet av pinnen.

Pinnene jeg brukte er egentlig rørepinner til kaffe som jeg klippet i to. Jeg vil nok anbefale tannpirkere, men jeg fant ikke rett type (lange, tynne og runde - uten smak) så da brukte jeg det jeg fant. Jeg festet en rød sirkel på hver pinne med vanlig, klar/gjennomsiktig tape. Deretter limte jeg på en bølget runding på hver side (på baksiden dekker denne pinnen).

Cupcake topper
Ferdig resultat! Nå trenger du bare en cupcake du kan plassere pinnen i
Du finner forøvrig flere ferdiglagde varianter på Etsy og ellers på nettet (både nedlastbare gratisvarianter og kjøpevarianter) - søk bare på 'cupcake topper', så får du mange treff. Vær imidlertid obs på at de amerikanske variantene som regel bruker stanseverktøy størrelse X-Large (2 inch eller 5,08 cm om du vil) - Staples fører dessverre ikke denne størrelsen.

25 nypyntede muffins/cupcakes
Jeg syns selv at resultatet ble strålende og vil så absolutt gjøre dette på nytt!!

Et tips: Emsa's Party Butler (fås kjøpt bl.a hos Coop Obs! får plass til 25 muffins dersom du tar ut innmaten og kan brukes til det meste - anbefales
Og helt til slutt:
De hjertligste gratulasjoner til verdens beste Annemor!!!

6 kommentarer:

 1. Så lurt!! De muffinsene ble jo kjempefine!! Dette er jo virkelig verdt et forsøk :) Ha en super onsdag! ;)

  SvarSlett
 2. Kanonfine muffins:), kollegaen din blir nok kjempeglad.
  Klem Hilde

  SvarSlett
 3. Stilig. Heldige Annemor!

  SvarSlett
 4. Stilig! Tusen takk for morsomt tips :-) Det skal prøves

  SvarSlett
 5. Har kommentert på denne tidligere, men måtte innom å si at det ligger en Aeard til deg i bloggen min :)

  SvarSlett

LinkWithin