torsdag 22. juli 2010

Idéer til barnerommet

Stilig barnebaderom - bilde hentet fra HGTV

Det finnes unektelig masse flott til barnerom - jeg skulle ønske at jeg kunne få med Ham på å pusse opp barnerommet litt til. Slik det ser ut, så blir det nok seende ut som det gjør en stund til. Men man kan da drømme?

I den britiske nettbutikken Bodie and Fou finnes det masse stilig - også til barn.
En overkommelig endring på barnerommet er disse stilige rullgardinene 'Birds on a wire' til £49 (vanligvis £60) - som også finnes med rosa fugler på hvit bakgrunn.
Birds on a wire rullgardin
Eller hva med litt nytt sengetøy fra byGraziella?
Sengetøy fra byGraziella

Og rommet blir selvfølgelig ikke komplett uten litt tapet - denne tapeten fra Isak synes jeg var kjempefin. Passelig retro. Tapeter er adskillig rimeligere i England enn her hjemme - denne får du for kun £33..

Penguin tapet fra Isak

Men man trenger ikke bestille helt fra England, det holder å vende blikket mot vårt naboland: Danmark. Der har de en fantastisk butikk som heter Frou Frou - som heldigvis også sender/leverer til Norge (de har månedlige turer der de tar med varer til Oslo - de kan også sende fra norsk posthus, se mer om dette her).

Hva med en stilig neonbokstav fra Øst-Tyskland? Dessverre virker ikke lyset, men duverden så stilig!!
Neonbokstav fra Øst-Tyskland - 750 Dkr.

Eller et gammelt skolekart over Skandinavia som er kjempestort - 170x220?
Skolekart over Skandinavia - Dkr 1250

Livstilsbasen er ytterligere en dansk nettbutikk, eller snarere en samling med nettbutikker, med varer i alle kategorier. Vel verdt et besøk, sett bare av litt tid. Jeg synes dette settet fra Norman Copenhagen er utrolig stilig - litt sånn snickerboa over det hele. Det finnes tilogmed en lekebil i samme serien, men med prisen 18.000 synes jeg liksom at den har utspilt sin rolle..
Normann Copenhagens serie Play

For de som bor i nærheten av IKEA *mumle, mumle* så synes jeg at de har fått noen stilige nyheter - bl.a lampene Skojig (bordlampe, takpendel og takplafond). Passelig retro. Finnes i flere farger.
Skojig barnebelysning fra IKEA

Små kropper syns det er stas å få sitte på stoler som passer i størrelse - Kritter stolene fra IKEA er ypperlige. Og nå kommer de i langt sprekere farger enn tidligere. Hva med en av hver farge? Selv skulle jeg gjerne hatt gul, rød, blå og sort. Til hvitt bord. Kanskje. Prisen er det ingenting å si på: 129/stk (269 for bordet).
Kritter barnestoler fra IKEA

Gjør det sjøl (rompehøl)
Det trenger ikke koste masse penger - puss opp gamle møbler (bilde fra Bolig Liv)

Ikke alt trenger du å kjøpe heller, heldigvis, masse av det du ser over kan vi fint gjenskape selv. I hvertfall til en viss grad. Her har jeg lagt ut noen tips om hva man ganske så lett kan gjøre selv. Men det aller enkleste vi kan gjøre selv er jo å male - og male kan vi gjøre mange ganger, så hvorfor ikke velge en litt sprek farge? Du finner masse gode idéer hos IFI (institutt for farge og interiør).

Jotuns maling Sens har ingen skadelige avgasser og er dermed barnevennlig - her i fargen 5306 Pirat, det finnes forøvrig et eget fargekart for barnerom.

Du kan jo sy vimpler i spreke (eller ikke spreke, avhengig av stilen) farger og mønstre. En fin trinn-for-trinn forklaring finner du her hos Mali-Mo.

Eller hva med å sy sengetøy i et fint stoff? Forklaringer finner du blant annet i boka Sikksakk (som anbefales).

Eller du kan pusse opp gamle møbler - f.eks med tapeter, servietter (decopage) eller pent gavepapir. Se bilde over. En fin fremgangsmåte finner du her hos Bolig Liv (absolutt en av favorittene mine når det gjelder interiør).

Du kan fikse opp en gammel lampeskjerm så den passer med resten av rommet - kanskje finner du en kul lampefot på loppis som du kan spraylakkere i en kul farge?. Fremgangsmåte på hvordan du går frem for å fikse opp lampeskjermen, finner du bl.a her (det finnes utallige versjoner).

3 kommentarer:

 1. Jeg vil ha slike skylamper til bord fra IKEA til barnerommene! :) Her var mannen i huset ikke helt med på å pusse opp enda et rom (enda en gang) slik at B&N kunne få vær sitt, så jeg gjorde det mens harn var borte på jobb! ;) Jeg malte det bare da, ikke tapet. Nå prøver jeg å overtale han til en tur til IKEA, men det er ikke bare enkelt...

  SvarSlett
 2. Så mye fint! Vi er fortsatt ikke helt ferdige med oppussingen :) Og skylampa har vi i taket - o g den gir SÅ koselig lys! Anbefales :)

  SvarSlett
 3. Her var det mye fint å hvile øynene på!
  De barnemøblene fra Normann synes jeg er overpriset til de grader, men fine å se på, ja det er de ;) Enig med deg at nattbordet kunne minne litt om de!

  SvarSlett

LinkWithin