onsdag 29. september 2010

Varm og god - og behørig merking

Liten hals til liten prinsesse
De siste ukene har det blitt mye strikking - noen bursdager og planlagte gaver har kommet i veien for annen blogging. Her er et av de siste prosjektene: En varm og god hals til min lille niese - som har begynt i barnehage og trenger varme klær.

Halsen er strikket i mykeste myke Sublime Baby Cashmere Merino Silk, i en nydelig gråbeige farge - og siden jeg hadde pittelitt igjen av garnet fra luen jeg strikket til samme sjarmtroll brukte jeg dette for å strikke noen striper, samt for å brodere noen hjerter for å gjøre halsen litt mer jentete.
Baksiden - med helt nye merkelapper mottatt i dag

Essensielle fakta:
Oppskrift: #1920 Hals (størrelse barn) fra boka 'Strikk til Nøstebarn' av Kathrine Gregersen
Pinner: 3,5 og 4,0 mm
Garn: Sublime Cashmere Merino Silk (ett nøste beige, rester av rosa)

Nye merkelapper
Og så har jeg sydd på en av de helt nye merkelappene jeg fikk i posten idag. Jeg har lenge sett andre bloggere som har fine merkelapper som de setter på "kreasjonene" sine og har syntes det er skrekkelig stilig. Så jeg skulle bestille meg noen selv. Og ble sittende lenge - i flere dager faktisk - og fundere på hva som skulle stå på de. Satt jeg bare 'Jannike' kunne man jo tro at det var navnet til den som gikk med plagget.. og valgte jeg 'Laget av....' så ble det litt langt. Så jeg landet på 'Smuleblogg'.

Jeg bestilte forøvrig merkelappene fra minanamnband.se - det tok så mye som 3 uker fra jeg bestilte til jeg fikk de, men jeg er veldig fornøyd. Både med farge og kvalitet. Og prisen? 224 svenske kroner for 50 stykker. Ikke værst.
Det eneste jeg angrer på er at jeg skulle bedt om lengre bånd, slik at det ville blitt penere om man ville sy på merket ved å brette det rundt en kant. Jaja, 50 stykker burde vel gå (relativt) raskt unna?

Nå burde jeg sette meg ned og skrive ny leiekontrakt - jeg leier nemlig ut leiligheten min i Oslo og skal ha visning til helgen (= Oslotur til helgen yay!). Er jeg heldig kan vi skrive kontrakt med én gang.. Men jeg vil heller strikke litt til - er nemlig godt i gang med (enda) et prosjekt fra Nøstebarn-boka. Denne gangen en rullegenser.....

5 kommentarer:

 1. Åh, halsen er bare kjempefin! Og det garnet tror jeg må prøves - hørtes fantastisk ut. Elsker fargekombinasjonen din til jenter:)

  SvarSlett
 2. Hei på dei.

  Du e så døkti! :o)

  Vibeke - borti Klatran

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Liker hvordan du til stadighet finner fram til lekre, men samtidig praktiske strikkeprosjekter. Og det lille ekstra med broderier gjør jo virkelig susen!

  ...kom på at jeg har noen merkelapper liggende jeg også..Jeg må få ferdigstilt noe snart, så jeg kan begynne å bruke dem! I likhet med festing av tråder har slike ting en tendens til å bli utsatt kjenner jeg..uff skjerpings! =)

  SvarSlett
 4. Rett og slett NYDELIG! Flotte farger på en flott hals! Både hjerter og din lille merkelapp er prikken over i`en. :)

  SvarSlett
 5. Hvilke størrelse er det? 1år 2 år? Kan jeg spørre hvor langt forstykket er?

  Siri

  SvarSlett

LinkWithin