torsdag 9. september 2010

Nytt kjøkken? Her er noen tips - del 1

Kjøkkenet vårt
Vi pusset opp kjøkkenet for tre år siden, og jeg er like fornøyd den dag i dag. Det er det fjerde kjøkkenet jeg tegner og pusser opp - men jeg har tegnet langt flere, både for venner og for butikk: Jeg jobbet i hine hårde dager både på IKEAs kjøkkenavdeling og på Norema som ekstrahjelp. Så jeg tenkte at jeg kunne skrive ned noen av de tingene jeg er mest fornøyd med - over flere innlegg.

Kjøkkenet vårt er et Faktum-kjøkken fra IKEA, med Applåd fronter. Vi er kjempefornøyd!
Med gryter i skuffer i stedet for skap får du full oversikt med én gang
Det finnes mange tips til kjøkkenplanlegging - men jeg vil understreke ett av de: Skuffer. Du får ikke nok skuffer!!!! Vi har så mange skuffer vi kan, og der det ikke er skuffer er det stort sett uttrekksoppbevaring. Det er mye enklere å få oversikt i en skuff enn på en skaphylle. Selv har vi gryter i skuffer, genialt. 

Full oversikt over krydderbeholdningen.
Vi har også en krydderskuff - med krydderinnsats (fra IKEA) får man oversikt over beholdningen med én gang. Krydderet er i skuffen ved siden av steketoppen - ikke under, dette fordi steketoppen avgir varme noe som ikke er bra for krydderet.

Uttrekksoppbevaring i høyskap
Der vi ikke har skuffer har vi uttrekksoppbevaring - det ser ut som et vanlig skap, men du trekker ut hele innredningen. Vi har et høyskap med slik innredning og to benkeskap.

Et eget skap med alt av te- og kaffetilbehør
Kjøkkenmaskinen, en Kenwood Major, får fint plass i et 40 cm bredt skap på vår "kaffevegg". Med kjøkkenmaskinbeslag løftes den opp ved bruk, og senkes når vi ikke trenger den. IKEA har ikke en slik hylle, så den har vi bestilt via NIBU (ta kontakt med de, så henviser de til nærmeste butikk).

Med løftebeslag på kjøkkenmaskinen er det enkelt å løfte den ut og inn
Jeg håper du har fått noen tips, flere kommer i neste innlegg. Hva er du mest fornøyd med på ditt kjøkken?

10 kommentarer:

 1. Takk for tips! Skal ikke fikse kjøkken nå, men skal skrive meg ned tipsene bak øret ;) Dette var noe jeg hadde tenkt lite over -men skuffer er altså tingen, det ser smart ut! =)
  Vibeke

  SvarSlett
 2. Skuffer, som du sier! Det er så mye mer oversiktlig, spesielt når man måler knappe 152 cm på strømpelesten! Krydderskuffa elsker jeg mest av alt - jeg husker enda da jeg måtte stå på tå for å få tak i krydderet som var over ventilatoren, der det også var trangt om plassen. Nå kan jeg bare åpne skuffa og har oversikt over alt på null komma svisj ;)

  SvarSlett
 3. Flott tips! Vi lurer på å bytte ut kjøkken om ikke så lenge - så alle tips mottas med takk!!

  SvarSlett
 4. Hei!
  hvor kjøpte du løftebeslaget?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får kjøpt de via andre kjøkkenforhandlere - du kan høre med www.nibu.no om nærmeste forhandler der du bor :-)

   Slett
 5. Hei

  Nydelig kjøkkken!!

  Er det flis eller laminatflis over benk?
  Hva heter typen?

  Mvh
  Espen

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 6. Dette er flis: Mosaikk stripe Nero fra produsenten Dekora (http://www.dekora.se/?articleId=3132&lang=SE&topId=58.2)- kjøpt hos Kulør i Harstad
  :-)

  SvarSlett
 7. HEISANN!!! Ser du har kjøpt løftebeslag. Gikk inn på siden, og så at det sto max belastning 10 kg. Kenwood veier vel over det, hvertfall når du har deig oppi etc??

  SvarSlett
  Svar
  1. Løftebeslaget tåler i hvertfall min Kenwood.. Jeg har tapet fast et silikonark på hyllen, slik at ikke maskinen sklir av når den rister som værst (på full effekt rister det litt), det gjorde susen.

   Slett

LinkWithin