tirsdag 14. september 2010

Alle gode ting er tre


Jeg har vært litt fraværende på bloggen noen dager: Her kommer forklaringen...
En venninne ba meg om å strikke en lue til veslejenta. Javisst, det skal jeg gjøre. Hun kjøpte garn og jeg strikket etter størrelse 3-6 mnd. Men lua ble da veldig stor? Faktisk så stor at den passet til Theodor som jo snart er 3 år... Jeg overså det hele og strikket votter i samme stil. Men denne størrelsen naget meg slik at jeg strikket én lue til - denne gangen størrelse 0-3 mnd. Og den så ut som at den var nettopp dét. Så jeg har høyst sannsynlig brukt feil pinne på den første lua (men likevel ikke mer enn 0,5 mm mer enn oppsatt - jaggu meg stor forskjell på størrelsen da).


Uansett: Jeg skulle jo gi bort lua, så jeg måtte strikke en til! Denne gangen størrelse 3-6 mnd og med pinne 3,0 (som er rett - jeg sjekket). Og den ble mer passelig - jeg måtte imidlertid rekke opp de lilla snorene på den første lua for å få nok garn. Men det gikk: Med et skrik: 0 cm igjen av det lilla garnet og 50 cm igjen av det hvite.

Essensielle fakta:
Oppskrift 9 Rillestrikket hjelm fra heftet Tema 21 0-1 år - SandnesGarn.
Pinne nr 3,0 mm (og 3,5 mm ved feiltakelse)
Vottene er hentet fra samme hefte, oppskrift 15 votter. Pinne 2,5 og 3,0 mm.
Garn Gjestal Merino Baby i fargen 801 hvit og 813 lilla.


Luen i rett størrelse og vottene har jeg pyntet med strikkede blomster og blader, slik jeg har gjort på tidligere sett. Den største lua har jeg pyntet med en snegle laget av en strikket i-cord, selv likte jeg denne pynten veldig godt: Som guttemamma er det fint med pynt som er mer unisex (selv om fargene her er i overkant jentete).

Jeg avslutter med at det er en stund til neste gang jeg kommer til å strikke denne lua - selv om den er velsignet enkel og har veldig god passform. Jeg er nemlig litt lei, undres hvorfor...?
Jeg er fristet til å tilføye: Hvis ikke den ungen bruker den lua hver dag så lenge den passer blir jeg dødelig fornærmet. Men jeg gjør det ikke. Neida.

9 kommentarer:

 1. Herlige sett- selv om det ble mange av de. ;)

  SvarSlett
 2. Hehe, det skal jammen ikke være enkelt! Pent var det, uansett :) Selv har jeg nettopp strikket en Thermis (hals) i minste størrelse, og den endte opp som XL - selv etter å ha sjekket strikkefastheten... Slå den!

  SvarSlett
 3. Det er neimen ikke enkelt nei, men så endte du opp med to fine luer til slutt, da! Tenk så kjekt at du har en unge å sjekke størrelsen på, jeg må som regel bare gjette meg fram, jeg. Og er i utgangspunktet ikke den beste på størrelsen heller, så her blir det mye rart... ;)

  SvarSlett
 4. Nydelig sett i nydelige farger! :) Likte sneglen også..

  SvarSlett
 5. kjempeflott :d selv om det ble litt prøving og feiling
  ha en fin dag

  SvarSlett
 6. Flott lue!! Eller luer blir det vel ;)
  He he he ikke like enkelt med den størrelsen, har måtte strikket noen luer her også før jeg traff blink.

  ha en fin kveld

  SvarSlett
 7. HEhe..hvis det kan være en trøst så sliter jeg med samme problemet. Har rekket opp mer enn jeg har produsert i det siste av nettopp denne grunn. Det føles mer bortkastet å strikke en prøvelapp for å sjekke strikkefastheten, enn å rekke opp et helt ben på ei bukse! Jeg lærer aldri det der ;0)

  SvarSlett
 8. Luen var utrolig søt - i alle str:)

  SvarSlett
 9. Hehe, det skal neimen ikke være enkelt!
  Men settet ble kjempefint, og jeg likte pynten utrolig godt, kanskje spesielt sneglen.

  SvarSlett

LinkWithin