tirsdag 20. august 2013

Nytt kjøkken på hytta

Før jul bestilte vi nytt kjøkken til hytta. Fra IKEA. Kjøkkenet kom og tiden gikk. Nå i ferien ble det endelig ferdig! Det er ikke mange skapene, men de utgjør en stor enorm forskjell.
Det gamle kjøkkenet besto av en gammel utslagsvask i smijern (du ser den midt på bildet) og noen skap. Langt fra praktisk og langt fra nok oppbevaringsplass. Oppvasken skjedde i den lille aluminiumsbollen du ser på kjøkkenbenken...

Det nye kjøkkenet er på samme vegg, men med mer praktiske skap - utslagsvasken er flyttet og den gamle vedovnen fjernet slik at vi fikk plass til gasskomfyren i stedet (tre ildsteder på en hytte på 44 m2 er i overkant).
Kjøkkenet vi valgte er "Fagerland" i IKEAs Faktum-serie (nå erstattet av den nye serien Metod), passelig hyttete. Håndtakene og opphengssystemet under overskapene er fra serien Fintorp.


Ekstra arbeidsplass

Det er bare kjøkkeninnredning på den ene veggen, på motsatt vegg har vi en Groland arbeidsbenk fra IKEA. Den er virkelig genial, fin oppbevaring med hylle under, god ekstra arbeidsplass og så er den veldig stødig. Margarinkassene under har jeg kjøpt på en lokal kjøpe/selge-side på Facebook.
 På samme vegg som arbeidsbordet står kjøleskapet, som går på gass: Med tiden skal vi få faste gassrør under hytta slik at vi slipper løse gassflasker rundt om kring. Umalte vinduer (irriterende) fordi de skal skiftes ut, de er ganske nye men dessverre preget av vinterstormer..
Noe av det jeg liker med arbeidsbenken er at det blir ekstra plass til koselige ting. Kjøkkenvekten (som dessverre ikke fungerer helt) har jeg arvet etter farmor. Keramikkfatet er fra Trastad produkter, en lokal vekstbedrift - du får blant annet kjøpt produktene deres hos Hjerterom.


En blanding av nytt og gammelt

Vi var heldige og overtok mesteparten av interiøret i hytta - også kopper, kar, gamle plastposer og håndklær. Det meste er igjen, jeg syns det er utrolig sjarmerende med en kopp fra hvert prestegjeld.
I tallerkenhylla, som er etter farmor, står blant annet dette fatet som var igjen på hytta etter de forrige eierne.
Det gamle lokkstativet kom til heder og verdighet igjen, dessverre synes ikke fargen så godt på bildet - en sart mintfarge: Nydelig!


Med tiden

Mannen og jeg har skrudd sammen og montert, kappet til benkeplate og dekksider. Ganske stolt av hva vi får til når vi først setter i gang. Opprinnelig tanke var (og fortsatt) å male kjøkkenet i Jotuns farge 'Varm lin' (du ser den såvidt på bjelkene i taket) eller muligens fargen 'Metropol' om jeg tør, men tiden strekker ikke alltid til og det får vente til overskuddet og gjøremålslisten er mindre.
Jeg ønsker meg slike fliser på veggen - og kjøkkenet malt mørkere, ikke så mørkt som her... 
Jeg ønsker meg også fliser på veggen (undergrunnsfliser, du vet disse avlange flisene som er overalt - som på bildet over) og ikke minst at vi får fast opplegg for gass, slik at vi slipper å ha gassflaskene til hhv ovn og kjøleskap fremme. Frem til da kan vi nyte et funksjonelt kjøkken med oppvaskkum det går an å vaske opp i og en kran som er mer hensiktsmessig enn utekranen som var der tidligere.
Og ikke minst: Vi skal nyte hytta. Som sakte, men sikkert, blir mer "vår". Vi storkoser oss der!

2 kommentarer:

  1. Det ble noe annet, ja! Praktisk og fint! :)

    SvarSlett
  2. Hei!
    Så fint det ble! Moro å se før- og etter bildene! Og så mye mer plass dere fikk! Koselig at dere har beholdt tingene som fulgte med hytta - det er skikkelig gjenbruk og historien følger jo med på kjøpet da! Herlig sted å bruke fremover!

    Klem Cathrine :-)

    SvarSlett

LinkWithin