mandag 5. august 2013

Ferie i tretoppene

Vi har hatt bilferie i år, der vi har kjørt gjennom Skandinavia (Norge, Danmark, Sverige og Finland). Vi kjørte hjemover gjennom Sverige og den siste natten før vi kom hjem tilbragte vi i tretoppene i Harads' skoger. Nærmere bestemt Treehotel i Harads, like nord for Luleå. Du har kanskje hørt om Treehotel, eller i hvertfall sett bilder av den fantastiske hytta "The Mirrorcube"? Da vi kom hjem forrige tirsdag lå den et nyhetsbrev fra BoBedre og ventet i e-postkassen, der Treehotel var omtalt (klikk her) - artig.

The Mirrorcube - nesten usynlig i tretoppene
The Mirrorcube var dessverre utleid når vi kom, men vi fikk en god erstatning: Den nye Dragonfly, tegnet av arkitektkontoret Rintala Eggertsson Architects med kontorer i Oslo og Bodø, den største trehytta (den er 53 kvm) av de i alt seks hyttene som ligger i skogen i avsidesliggende Harads, de fleste av dem er bygget oppe i trærne. Hyttene ligger rundt et fantastisk saunakompleks med flere badstuer, utendørs hot tub og dusjanlegg. Les mer om de ulike hyttene på Treehotel's nettside.
Anna storkoser seg med "complimentary snacks": Tørket reinsdyrkjøtt fra nærområdet. Nydelig. Hun delte ikke villig med oss andre
Innsjekk, frokost og middag inntas på det utrolig sjarmerende Brittas pensjonat (Britta står bak både pensjonatet og trehyttene), der alt av inventar er fra 1920-1940-tallet (også bestikk, servise etc) og du nok treffer enten Britta, mannen eller datteren bak disken i løpet av oppholdet. En ca 10 minutters gåtur unna ligger hyttene. Vi fikk servert en fantastisk god treretters middag laget av hovedsakelig lokale råvarer (de lagde en barnevennlig variant til ungene), frokosten likeledes - servert på odde serveringsfat med juicepresse og et fint utvalg pålegg (blant annet hjemmelaget bringebær- og multesyltetøy).
Ikke innlagt vann umuliggjør ikke håndvask - vakkert, om enn ikke særlig praktisk
Prisen er høy for å bo i disse hyttene, men det er noe spesielt å bo alene inne i skogen, oppe i tretoppene. Høysesong er faktisk vinteren, så i sommermånedene er det rimeligere å leie hyttene - men obs: Det er MYE mygg. Ett lite billedras fra Dragonfly følger:
Dragonfly er ment til bruk også til konferanser - flere sitteplasser og opplegg for fremvisning mv. Vi savnet imidlertid noen behagelige stoler å sitte i, selv om disse er stilige er de ikke særlig komfortable
Dragonfly har to dobbeltrom - deilige senger med gode puter og dyner - og ikke minst: Fantastisk utsikt å våkne til.
"Hytta" er belagt med stålplater som med tiden vil ruste i samme farge som furustammene den er festet til. Vakkert.
Vakker utsikt - jeg kan bare tenke meg hvor magisk den er om vinteren, akkompagnert med nordlys
Er du ute etter en spesiell opplevelse, kan denne anbefales - det er mulig å fly til Luleå eller Kiruna, eller du kan fly til Harstad/Narvik Evenes og leie bil videre derfra (ca 35 mil).

Ha en vakker dag, i eller under trærne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin