fredag 11. mai 2012

Tips til dåpsgaver - del II

Jeg kom på noen andre gode ideer til dåpsgaver. Da fikk det bli et innlegg til - du finner det forrige her.


The Baby Guest Book - med den fine undertittelen 'For barn som tåler å høre sannheten'.  I denne norske versjonen av The Baby Guest Book får gjestene for første gangen selv si noen ord til barnet de besøker. Over to sider kan gjestene skrive litt om barnets foreldrer, tipse om ting man ikke burde gå glipp av og gi sin syn på kjærlighet og andre av livets store temaer. Se mer her (den svenske utgaven). Den selges her i byen hos Lykke og Lukas, men jeg vet at Høstbarn har den også. Pris kr 399.
Barnesølje - det finnes uttallige varianter av barnesøljer, kanskje er du så heldig å ha barnebunader i familien du kan bruke på den lille? De fleste bunader har eget sølv og noen har barnesølv også. Søk på 'barnesølje' på Google og se et fantastisk utvalg - både til jenter og gutter. Du kan også ta en kikk her hos denne nettbutikken, synes utvalget var bra.


Kniv - kanskje spesielt til gutter. Det finnes prydkniver slik som denne fra Eik, eller mer brukskniver ala Speiderkniven. På de fleste kniver kan man gravere navn - enten på stålet eller på skaftet.
Smykke - det finnes mange ulike smykker til småtroll, men denne varianten falt jeg virkelig for. En liten måsunge (måkeunge). Finnes i både sølv og gull. Jeg elsker det som står om den lille tassen: 
To stormåser møttes i et heftig stormkast. Resultatet ble en ekte måsunge, et lite nøste med mange gode egenskaper: 
- målbevisst og besluttsom (sta og egenrådig)
- frittalende og ærlig (remjing og skrik til alle døgnets tider)
- ingen kostforakter (mat, mat til  alle døgnets tider)
- iherdig og arbeidsom (klorer til seg alt innen rekkevidde)  
- renslig og pertentlig (gjør kun fra seg i helt rene bleier eller på fars rene skjortebryst)

Jeg fant smykket her.
Barnesangbok - flere påpekte dette i forrige innlegg og jammen har de rett. Theodor fikk også en slik til sin dåp. Eller hva med en annen bok i Aschehougs "De store hvite"-serie? Se her for å se hele serien.

1 kommentar:

  1. Eller SingSang-kort, medlemsskap i Turistforeningen el.lign, armbånd/sølvskje/gaffel/kniv/sølvkopp m/gravert navn

    SvarSlett

LinkWithin