søndag 27. mai 2012

Forklekjole

Jeg syns det er morsomt å sy for tiden og i går kveld sydde jeg denne vakre lille forklekjolen, med samme stoff som kysen.
Forsiden -  både på kjolen og på ungen
Oppskriften fant jeg i den danske boken 'Børnetøj 0-3 år' av Hanne og Sofie Meedom - en bok jeg vil anbefale andre sømnoviser: Her er det meste godt og utførlig forklart. Det finnes også en oppfølger; 'Børnetøj 4-7 år'.
Man kan bruke kjolen på begge sider
Av "artigheter" den her gangen kan jeg røpe at jeg klippet ut mønsteret i matpapir, målte opp stoff og klippet (husket på sømmonn også). Jeg klarte imidlertid å klippe til det ene bakstykket feil vei. Tre ganger! Så har jeg kanskje lært? Jeg har f.eks denne gangen ikke tråkket pedalen i bånn når jeg syr. Det har spart meg for endel.... Det er med andre ord noe i ordtaket 'Man lærer så lenge man lever'.


Nå skal det sys bukser til forklekjolen - muligens en i hver av stoffene, sånn at man kan bytte på.... Jeg måtte ikke kjøpe inn noe til denne - alt ble funnet i hobbylageret (som ikke akkurat minker så mye pga disse småprosjektene). Forøvrig har jeg gjort en liten vri på oppskriften - jeg sydde nemlig i knapp på begge sider, slik at kjolen kan brukes begge veier.

Ha en fortsatt nydelig pinse! Håper du er en av de med fint vær. Her er det kaldt, blåser og det har så vidt kommet skudd på trærne...
 
Apropos søm: Har du husket å melde deg på i give away'en jeg har i samarbeid med Lykke & Lukas? Det er trekning allerede på tirsdag!

3 kommentarer:

  1. Utrolig søt! Jeg må virkelig lære meg å bruke symaskin, og å sy generelt. Når jeg syr for hånd ser det ikke ut. Ikke særlig holdbart er det heller.

    Ha en fin pinse videre!

    SvarSlett
  2. Denne ble jo bare skikkelig søt og lekker.

    Ta turen innom bloggen vår for å bli med på vårt store blogglotteri =)

    SvarSlett

LinkWithin